Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Tony’s Chocolonely Dark Chocolate Pecan Coconut

Tony’s Chocolonely är en holländskt chokladtillverkare med missionen att tillverka 100% slavfri choklad. Teun van de Keuken, företagets grundare, är ursprungligen tv-journalist och fick upp ögonen för problemen när han upptäckte i vilken hög utsträckning som barnslavar används på kakaoplantagen i Västafrika. När han försökte ta upp problematiken med de stora chokladtillverkarna så blev han ignorerad. Det var då han startade Tony’s Chocolonely! Namnet ”chocolonely” kommer faktiskt från att han kände sig ensam i kampen mot slaveriet i industrin.

Ännu bättre: En hel radda av Tony’s Chocolonely är dessutom veganska – däribland den som vi ska skriva om idag: Tony’s Chocolonely Dark Chocolate Pecan Coconut. Det är alltså en vegansk mörk choklad med pekan och kokos.

Bakom pappret döljer sig en riktigt köttig guldklimp! Chokladkakan är på 180g så den är redigt tjock. Bitarna är ojämnt formade för att symbolisera orättvisan i världen.

Chokladen är ganska söt med en tydlig kokossmak, och så lite pekan som bryter av. Tjockleken på kakan gör att det känns riktigt dekadent och lyxig. Detta är en choklad som man lätt äter mer, och mer, och mer av. Detta är definitivt en av de bättre veganska choklader som jag ätit – nästan i klass med The Chocolate Trees.

Jag vill dock vara tydlig med att detta är en ganska ”godisig” choklad. Den är lite sliskig och chokladsmaken är inte jätteframträdande. Detta är inte chokladen du väljer när du är sugen på något riktigt chokladigt, mörkt och bitter – utan detta är det du väljer när du är sugen på något sött.
Tony's Chocolonely

« »

2 kommentarer till “Tony’s Chocolonely Dark Chocolate Pecan Coconut

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *