Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

5 chokladmåsten i New York

För någon vecka sedan var jag och Elena på långweekend i New York, aka världens bästa stad. Resan var kort, fyra nätter, och många kommenterade att det knappast kan vara värt att åka till New York på en så kort resa med tanke på flygtid och jetlag. Men jag tycker definitivt det är värt att åka för fyra nätter! (Och hotell på Manhattan är dyrt, så prislappen sticker lätt iväg om man ska stanna längre.) Det gäller att hitta bra flygtider så att man maximerar tiden i staden. Vi anlände sent på torsdagkvällen, gick och lade oss och vaknade (hyfsat) fräscha på fredagen, redo för en heldag. Vi hade fredag, lördag, söndag och nästan hela måndagen på oss innan vi var tvungna att bege oss mot flygplatsen vid 19-tiden på måndagskvällen.

Det var mitt andra besök i staden och det var skönt att kunna lägga mer tid på att utforska mat, choklad och shopping (eftersom jag checkat av turistattraktionerna vid förra besöket). Detta inlägg ska ju handla om New Yorks chokladmåsten, men innan vi dyker in i detta så tänkte jag riva av mina allra bästa icke-chokladrelaterade tips:

  • Kan verkligen rekommendera hotellet Innside NOMAD i Chelsea. Det är superfräscht, bra läge och superb service. Prisvärt med tanke på vad man får.
  • Buddakan är min absoluta favoritresturang i NY och en av de bästa resturangerna jag någonsin besökt. Det är modernt asiatiskt, relativt billigt och top notch service i en helt amazing lokal.
  • Ett besök på klädkedjan Uniqlo är ett shoppingmåste. Ursprungligen från Japan, finns även i London och Paris. I New York finns två butiker. De säljer superbra basplagg – koftor, t-shirts, mjukisar till fantastiska priser. Deras klassiker kashmirtröjan finns i typ tio olika färger och kostar $29.90.
  • Ricky’s NYC är bäst för hudvård, hårvård och smink av favoritmärkena såsom Redken, Opi, Essie till vrakpriser.
  • Gå på musikal! Showerna är helt fanastiska och verkligen en upplevelse. Både Aladdin och Lejonkungen är helt fantastiska.

New York

Men nu till det chokladrelaterade! I give you, 5 chokladmåsten i New York.

La Maison du Chocolat

Hit går du främst för att fika och få en välbehövlig andningspaus från storstadshetsen i kvarteren runt Times Square, men du kan såklart även köpa med dig praliner och mycket annat. Utbudet på fikasidan är helt ah-mah-zing med ett oändligt antal spännande chokladbakelser och macarons i olika smaker och storlekar. Vi gick loss på kaffe, te och chokladmacarons med olika smaksättningar.

La Maison du Chocolat

Macarons på La Maison du Chocolat

Godivas butik

I Godivas butik finns allt från praliner till pralinklubbor till chokladkakor och underbara strutar med chokladdoppade jordgubbar. Besöker du butiken kring jul kan du antagligen få tag på en av deras fantastiska chokladkalendrar! <3

Godiva

Choklad på Godiva Pralinklubbor på Godiva Praliner på Godiva Choklad på Godiva Choklad på Godiva

The Meatball Shop Ice Cream Sandwich

The Meatball Shop är en kedja där man får komponera sin egen köttbullsrätt. Man väljer mellan ett gäng olika köttbullar, ett gäng olika såser och ett gäng olika tillbehör. Man kan även komponera ihop sin egen köttbullsmacka. Ja, maten är fantastisk på The Metaball Shop – men missa för all del inte efterrätterna! Här komponerar man nämligen ihop sin egen ice cream sandwich genom att välja kaka och glass. Vad jag tog? Double Chunk Chocolate Cookie med Chokladglass såklart.

Ice cream sandwich på The Meatball Shop

Serendipity 3

Resturangen Serendipity 3 grundades 1954 av en man vid Stephen Bruce, som fortfarande äger stället. Faktum är att vi blev emottagna av just Mr Bruce när vi var på besök (men vi förstod ju inte det eller storheten i det då…)! Serendipity 3 har varit ett stammisställe för många legender såsom Marilyn Monroe, Andy Warhol och Jackie O. Och så har stället varit med i ett gäng filmer och tv-serier, t ex Gossip Girl 🙂

Till Serendipity 3 går man för deras frozen hot chocolate (som vi tyvärr inte provade) eller för deras ice cream sundaes (som vi däremot provade!). Vi tog varsin ”Forbidden Broadway Sundae”, som bestod av ”chocolate blackout cake” (fantastiskt namn på en chokladkaka för övrigt…), glass, varm fudgesås och grädde.

Detta var utan tvekan den största sundae jag någonsin fått… eller sett, för den delen. Den var cirka lika stor som halva mitt huvud. Och det var helt magiskt gott. Chokladkakan var sååååå mjuk och krämig och chokladig. Glassen var helt gudomlig och tillsammans med grädden så blev det helt fantastiskt. Kanske den bästa efterrätt jag någonsin ätit. Trots detta fick jag bara i mig halva, och det sved verkligen att behöva lämna… ni ska veta att jag kämpade. Elena åt dock upp hela sin vilket var snudd på det galnaste jag någonsin sett. (Sedan var hon okontaktbar i två timmar.)

Forbidden Broadway Sundae på Serendipity 3

M&M store

Mitt på Times Square ligger M&M:s butik med flera våningar M&M-relaterade saker – muggar, pennor, andra pryttlar, och såklart massvis med godis! Det är lite långsökt att kalla M&M för choklad, men denna butik är så crazy och rolig att den är väl värd ett besök oavsett!

M&M-butiken på Times Square M&M-butiken på Times Square

… och mycket mer…

Det finns hur mycket som helst att göra i New York och vi hade ju som sagt bara ca fyra dagar på oss. Följande ställen har vi inte besökt men sägs vara bra, så de står kvar på listan inför nästa besök!

  • Li-Lac Chocolates
  • Jacques Torres Chocolate
  • Vosges
  • Bond Street Chocolat
« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *