Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Köpa chokladkalender 2016

Tycker du liksom jag att uppladdningen under december i själva verket är julens höjdpunkt? I så fall är det hög tid att införskaffa årets chokladkalender. Varje år sammanställer vi inför detta årets olika chokladkalendrar och tipsar om var ni kan köpa dem. Och nu är det alltså äntligen dags för årets stora guide: Chokladkalendrar 2016! Håll i er 🙂

Chokladfabriken: Ett säkert kort

Chokladfabriken har som vanligt två olika chokladkalendrar – en med mörk och en med ljus choklad. Jag har inte testat dem, men man blir ju sällan besviken på Chokladfabriken så dessa måste ändå ses som ett säkert kort. Allt är ekologiskt dessutom 🙂 Köp dem i någon av Chokladfabrikens butiker i Stockholm eller i deras webbshop (här hittar ni den ljusa och här hittar ni den mörka).

Chokladkalender från Chokladfabriken

Lindt: Många varianter

Lindt har haft ett riktigt bra utbud av chokladkalendrar under de senaste åren. Kalendrarna finns att köpa i deras butik i Mall of Scandinavia utanför Stockholm, eller i deras webbshop. (Tyvärr verkar flera av sorterna redan vara slut i webbshopen.)

Låt oss titta närmare på några alternativ från Lindt! Detta är alltså inte alla varianter de har, utan det finns mycket mer.

Chokladkalender med alkohol / likörkonfekt

Ingenting som intresserar oss, men smaken är ju som baken. Fint inslagna i små papper som ser ut som flaskor är de i alla fall.

Lindt Chokladkalender Likörkonfekt

Chokladkalender med blandade Lindt-kulor

En variant med blandade Lindor-kulor!

Lindt Chokladkalender Blandad

Chokladkalender med mörk choklad

I denna variant har Lindt valt ut några olika varianter av mörk choklad inklusive några mörka Lindor-kulor.

Lindt Mörk Chokladkalender

Simply Chocolate: För lakritsälskaren

Danska Simply Chocolate stötte vi på först förra året och föll pladask för deras underbart fräscha och fyndiga design. Simply chocolate är fulla med små klurigheter som t ex ”extra-luckorna”, som ger en extra chokladbitar vissa dagar 🙂

Förra året var (tyvärr) orimligt många (typ hälften) av bitarna i chokladkalendern smaksatta med lakrits. Jag har inte detaljstuderat innehållet i år, men misstänker att upplägget är snarlikt. Denna kalender köps därför med fördel av en riktig chokladälskare.

Simply Chocolates kalender kan du t ex köpa i LekMers webbshop, och såklart i Simply Chocolates butiker i Köpenhamn.

Chokladkalender med lakrits från Simply Chocolate

Summerbird: Mest dekadent

Danska Summerbird har nog de absolut vackraste och mest dekadenta kalendrarna. Jag har tyvärr aldrig smakat Summerbirds choklad, men har hört väldigt väl om dem. Kalendrarna kan bl a köpas i Summerbirds webbshop och finns i tre varianter:

Chokladkalender för barn

Sex olika sorters praliner i snälla smaker!

Summerbird Chokladkalender för barn

Chokladkalender för vuxna

Sex olika sorters mörkare praliner med lite vuxnare och spexigare smaker.

Summerbird Chokladkalender för Vuxna

Chokladkalender deluxe extra allt för två

Den absolut lyxigaste av dem alla! Klassikern som vi alla sneglat avundsjukt på i flera år. En par-kalender i form av en byrå med 24 lådor och två praliner i varje.

Summerbirds Chokladkalender Byrå Deluxe Extra Allt

Valrhona: Den ständiga favoriten!

Valrhonas chokladkalender finns i tre färger och innehåller små chokladbitar från Valrhona, åtta olika sorter. På julafton får man en stor chokladkaka.. Den vita och röda innehåller en blandning av mjölk- och mörk choklad, och den blåa ljus choklad. Denna är min absoluta favorit genom tiderna och den jag haft flest jular (2011, 2014, 2015 och nu även 2016). Jag kanske är tråkig, men chokladkalendern är liksom ingenting jag vill experimentera med. Varför ändra på ett vinnande koncept?

Denna kan köpas online t ex hos Inreda.com.

Chokladkalender från Valrhona

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *