Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Beschle Ginger

Det var ett tag sedan vi recenserade någon choklad från Beschle, men nu har det blivit dags för en recension till! Denna gång är det Beschles mörka choklad smaksatt med ingefära, nämligen Beschle Ginger! Denna choklad har vunnit priser på Academy of Chocolate Awards (bl a silver i kategorin ”bästa smaksatta mörka choklad” 2011), och ingefära är ju dessutom supertrendigt nu. Så det var extra kul att få provsmaka denna!

Chokladen är mörk och gjord på Trinitario-bönor från Madagascar. Under tillverkningsprocessen har man sedan tillfört bitar av torkad ingefära.

Att smaksätta med ingefära är ofta lite lurigt tycker jag – det är lätt att man överdoserar. Ni kanske minns denna choklad från Cocoa Ooze där varannan bit inte smakade ingefära alls, och varannan bit bara smakade ingefära. Sådana problem har dock inte Beschle alls! I denna choklad är ingefäran mycket mer finfördelad, vilket innebär att man får lagom lite ingefära i varje tugga. Och då blir det faktiskt riktigt fräscht! Det blir liksom bara en ton av ingefära och det ger chokladen en extra nyans och ett extra djup.

Ja, Beschle Ginger var en riktig hit helt enkelt och får mina varmaste rekommendationer 🙂

Beschle Ginger - mörk choklad med ingefära

Mer Beschle

Köpa Beschle?

Choklad från Beschle hittar du bland annat i Berikssons webbshop.

Detta inlägg innehåller produktprover från Beriksson, men alla åsikter om produkterna är såklart mina egna.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *