Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Här hittar jag chokladinspiration

Vi får ibland frågor om hur vi har lyckats blogga om ett så specifikt ämne som choklad så länge som 9 år. Faktum är att vi under dessa år skrivit så mycket som 1300 inlägg. Om choklad. När jag hör den siffran undrar jag också hur sjutton det är möjligt 🙂 Men vi lyckas liksom hela tiden hitta nya spännande saker och vinklingar att skriva om!

Så idag tänkte jag berätta mer om hur vi bär oss åt för att hitta allt detta spännande att provsmaka och lära oss om.

Gå på mässor

Att gå på olika typer av mässor är nog det absolut enklaste sättet att aktivt söka inspiration. En bra chokladfestival kan ge inspiration som håller i sig i ett halvår. Man träffar massor med utställare – både välbekanta och nya ansikten, och man snappar snabbt upp roliga trender och liknande.

chokladfestivalen

På Bak- och Chokladfestivalen 2015.

Att resa som en chokladbloggare

Jag älskar att resa! Cirka 6 resor om året är lagom tycker jag. Jag väljer sällan resmålet med chokladen i åtanke, men chokladen är ändå en viktig del i researchen inför resan. Jag kollar upp olika chokladbutiker, caféer, tillverkare, ja allt möjligt. Sedan favoritmarkerar jag dem på Google Maps så att jag lätt kan slinka förbi när man ändå är i närheten.

Livets chokladtårta, inmundigad på Confetairia Columbus i Rio de Janeiro

Den godaste chokladtårta jag någonsin ätit, intagen på Confetairia Columbus i Rio de Janeiro. Detta besök var dock en fullkomlig slump och ingenting jag kollat upp i förväg!

Pinterest

Jag snubblar ofta över olika smarriga chokladrecept på icke chokladrelaterade bloggar jag läser. De pinnar jag till min choklad-board på Pinterest. Så när jag är baksugen är det bara att gå in där och välja och vraka!

Min choklad-board på Pinterest

Min chokladboard på Pinterest.

I butiken

I matbutiken tar jag såklart alltid ett extra varv förbi chokladhyllan för att kolla om det kommit några nyheter jag missat. Jag har rätt bra koll på standardsortimentet hos de vanliga bulk-tillverkarna, så det går snabbt att urskilja om det kommit något nytt jag bör provsmaka.

Och självfallet går jag aldrig förbi en chokladbutik utan att gå in!

Nyhetssvepen

Chokladsvepen som vi nyligen börjat med är ett jättebra sätt för oss att hålla oss uppdaterade på ett lite bredare sätt än bara sjyssta recept och nyheter i butik. Inför chokladsvepen gör vi research på olika nyhetssajter och får således koll på allt chokladrelaterat som händer i världen.

Vänner och bekanta

En stor fördel med att ha ett uttalat chokladintresse är att vänner och bekanta alltid kommer till mig med rolig choklad. Det kan vara kollegan som gärna vill dela med sig av sin favoritchoklad, föräldrarna som köper med sig choklad hem från sina resor eller kompisen som vill att jag ska provsmaka hens hemmalagade chokladgodis. Mycket praktiskt!

… pressutskick och prover…

Ibland får vi olika typer av pressutskick och prover. Att få information och prover serverade underlättar otroligt mycket när det gäller att hålla oss uppdaterade och provsmaka allt nytt som kommer för att kunna ge er personliga kommentarer. Obs! Vi tar inte betalt för att skriva om en viss choklad utan när vi får saker skickade till oss är det i recensionssyfte. Och därför skriver vi såklart också helt ärligt vad vi tycker. Och en hel del av det vi får skickat till oss skriver vi inte ens om pga inte relevant/har redan skrivit om det/innehåller ingen choklad (läs: sluta skicka information om lakrits till oss, tack).

Önskelistan: Kanske en prenumeration på Journal Chocolat?

I flera år har jag funderat på att börja prenumerera på den superhärligt nördiga tidningen Journal Chocolat för att liksom ta mitt chokladintresse till nästa nivå! Kanske att man ska önska sig en prenumeration i julklapp i år? 🙂

Journal Chocolat Nr 3 & 4 2016

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *