Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Seed and Bean Lemon & Cardamom

Seed and Bean är en brittisk chokladtillverkare som specialiserar sig på att tillverka etisk choklad, ofta med kakao från småskaliga producenter, och smaksätta dessa på ett ganska spexigt sätt. Ett tydligt exempel är ju den som vi ska recensera idag, Seed and Bean Lemon & Cardamom. Seed and Bean Lemon & Cardamom är precis som det låter en mörk choklad smaksatt med citron och kardemumma.

Den här chokladen är mjölkfri och vegansk. Den innehåller inget krimskrams utan helt enkelt kakaomassa, rörsocker, kakaosmör, kardemumma, citronolja och vaniljextrakt. Så som en riktigt bra choklad ska göra. Yay!

Omdöme

Nu till smaken. Det är en mörk choklad, men jag tycker den är ganska mild. De hade kunnat kosta på sig lite mer smak tycker jag.

När det gäller smaksättningen så har den en dominant smak av kardemumma. Jag tycker det är lite klurigt med choklad som är smaksatt med kryddor – de upplevs lätt som lite torra, dammiga och grusiga. Kardemumma är en av de kryddor jag tycker ändå brukar funka hyfsat bra och så även denna. Det är helt ok, men inget hallelujah moment.

Citronen känner jag tyvärr inte av alls. Synd, för jag tror att det hade blivit en sjysst kombo med kardemumman!

Summa summarum – god choklad, men inget världsomvälvande. Over and out!

Seed & Bean Lemon & Cardamom

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *