Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Pepparkakscheesecake med choklad & granatäpple

Det blir ovanligt mycket recept på bloggen just nu, men detta recept passade så bra inför jul att jag inte ville vänta! Jag bakade denna underbara pepparkakscheesecake med choklad & granatäpple till helgen när jag hade familjen över på födelsedagsfika. Jag ville baka något juligt och chokladigt, och snubblade över detta recept hos bloggen Drömkaka av Sandra Hedström (men ursprungligen kommer det från Ica).

I pepparkakscheesecaken har man helt enkelt pepparkakor till botten istället för Digestivekex. Jag justerade mängden till botten lite, men i övrigt är det samma. Sedan är det vit choklad i ostblandningen, blandat med hackat choklad, och granatäpple på toppen. Det syrliga och härliga granatäpplet passade perfekt som garnering! Denna tårta har allt – sötma, syrlighet, fräschör, krämighet, krisp… Ja, som ni ser så var den så poppis att jag inte ens hann ta några bilder innan den var halvt uppäten, så jag ber om ursäkt för den dåliga bilden denna gång…

Pepparkakscheesecake med choklad & granatäpple

Du behöver

150 g normalsaltat smör
200 g pepparkakor
250 g vit choklad
75 g mörk choklad, ca 70%
400 g cream cheese
1 dl kesella
1 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Använd lite av smöret till att smörja en springform på ca 22-24 cm i diameter.
  3. Smält smöret i en kastrul.
  4. Krossa pepparkakorna fint och blanda ned i smöret.
  5. Tryck ut smulblandningen i springformen och grädda i mitten på ugnen i 10 minuter.
  6. Under tiden smälter du den vita chokladen i en skål över vattenbad. Var försiktig – ha hellre lite lägre värme och rör runt hela tiden!
  7. Hacka den mörka chokladen grovt.
  8. Blanda cream cheese, kesella och socker i en bunke.
  9. Rör ned den vita chokladen och rör runt ordentligt så att allt blandar sig.
  10. Vänd ned den hackade chokladen.
  11. Häll smeten över den gräddade botten och bred ut!
  12. Låt stå minst 12 timmar.
  13. Garnera med  granatäpplekärnor innan servering!

Pepparkakscheesecake med choklad och granatäpple

 

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *