Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Årssammanfattning 2016

Hoppla, där började visst även 2016 lida mot sitt slut! Helt galet vad fort den här hösten gick 🙂 Det är roligt med årssammanfattningar tycker jag, då får man tillfälle att blicka tillbaka och fundera över vad man uppnått och vad man har lärt sig under året. Och vad man vill fokusera på nästa år!

Christinas chokladhöjdpunkter 2016

Jag tänkte börja med att sammanfatta mina personliga chokladhöjdpunkter under året! Detta är det jag kommer minnas mest och har gillat bäst under året som gått (utan inbördes ordning):

Mest lästa inlägg 2016

Ja, vad vore en årssammanfattning utan lite statistik? Detta är våra fem mest lästa inlägg under 2016:

  1. Köpa chokladkalender 2016. Vår årliga sammanställning av chokladkalendrar har legat i topp varje år under de senaste åren. Älskar att finchokladkalendrar har blivit så poppis! <3
  2. Recept: Muggkaka. Ett recept från början av 2015 som ligger ständigt i topp varje månad. Muggkaka is the shit, tydligen 🙂
  3. Det Stora Chokladkalender-inlägget 2015. I chokladkalender-hetsen under årets sista månader var det så många som letade chokladkalendrar att t o m förra årets inlägg seglade upp på topplistan.
  4. GB-glass: Årets nyheter 2016. Ett inlägg från tidig vår där vi sammanfattar årets nyheter från GB.
  5. Saras kokosrutor. Ett av de allra första recepten vi postade här på bloggen – och fortfarande omåttligt populärt!

Vilka var era favoritinlägg under 2016? 🙂

2017

Inför 2017 önskar jag mig:

  • Inspiration, tid och energi till att fortsätta skriva bra inlägg med innehåll vi är stolta över!
  • Jag vill besöka någon annan chokladfestival än Bak- och chokladfestivalen i Stockholm. Utomlands eller på annan svensk ort.
  • Att det släpps mer bra veganchoklad.
  • Att någon av chokladjättarna tar upp kampen för ansvarsfullt producerad choklad. Vad sägs t ex om att Marabou släpper en serie med etiskt producerad bean-to-bar-choklad?
  • Att fler konsumenter börjar intressera sig för kakaons ursprung och tillverkningsprocess – inte bara kakaohalt 🙂
  • Att jag äntligen får tummen ur och börjar prenumerera på Journal Chocolat. (Läste senaste numret och det var såååå bra! Precis vad chokladnörden i mig behöver!)

Vad vill ni se mer av under 2017? Både i bloggen men även i chokladvärlden i stort!

Årssammanfattning 2016

 

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *