Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Vivani Vollmilch

Vivani är en tysk chokladtillverkare som tillverkar ekologisk choklad och Vivani Vollmilch som vi recenserar idag är deras mjölkchoklad!

Vivanis choklad verkar av många anses vara ganska en ganska lyxig choklad. Själva gillar vi att den har så få ingredienser – mjölkchokladen innehåller bara socker, kaakosmör, mjölkpulver, kakao. gräddpulver och vaniljextrakt. Inget emulgeringsmedel eller sånt trams som man kan hitta i billiga choklader där man slarvat med tillagningsprocessen. Bra tycker vi!

Men trots att denna choklad inte innehåller något trams, så tycker jag att den har en lite konstig bismak. Jag är osäker på exakt vad det är, men funderar på om det kanske är vaniljsmaken som är onödigt stark och liksom tar över på ett sätt som vi inte är vana vid i choklad? Något är det i alla fall, något som smakar lätt kemiskt och som helt tar över den krämiga mjölkchokladsmaken som borde dölja sig där bakom.

Nej, det finns bättre mjölkchoklader än så här tycker jag. Och även om man bortser från bismaken så får jag inte riktigt den där lyx-känslan som jag vill få av choklad. Nej, bättre kan ni Vivani! Och sluta upp med att överanvända vanilj – choklad ska smaka choklad.

Ps. Nästa vecka ska vi testa Vivanis mörka choklad, hoppas att den är bättre! Stay tuned… 🙂

Vivani Vollmilch Större

« »

2 kommentarer till “Vivani Vollmilch

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *