Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Våffla på Choco Mania i Mall of Scandinavia

I Mall of Scandinavia i Solna utanför Stockholm finns ett nytt (tror jag? har inte sett det förut?) chokladcafé vid namn Choco Mania. Självklart måste vi testa detta! Jag var i Mall of Scandinavia och shoppade i mellandagarna, och då passade det ju perfekt med en fika när orken började sina. Så vi styrde såklart våra fötter mot Choco Mania!

Först gick jag förbi stället utan att fatta att det var det. Det ligger nämligen ganska oansenligt mitt i en av gångarna, ett lite sådär ”på språng”-café. Så jag fick inte så höga förhoppningar, om jag ska vara helt ärlig. Känslan man får av ”lokalen” (nåja) är inte direkt lyx, utan väldigt mycket jäktat-halvfabrikat-shopping-fika.

Nåja, man ska inte döma ett café helt och hållet efter lokalen – det viktigaste är ju trots allt maten. Och menyn såg riktigt lovande ut! 9 olika sorters belgiska våfflor (varav 4 med choklad), chokladfondue (yum!), chokladfondant (yum yum!), chokladspett med doppade jordgubbar, marshmallows, banan eller våffla, eller vad sägs om varm dryck i en våffel-kopp täckt i choklad? Utöver detta finns såklart även vanliga fika-klassiker som brownies m.m. Och glass!

Choco Mania - Meny

Choco Mania - Våffelmeny

Choco Mania - Cafédisk Choco Mania - Cafédisk

Choco Mania - Glass

Vi tog en belgisk våffla och valde varianten ”Lyx”, dvs med mjölkchoklad, jordgubbar, glass och grädde.

Den var jättejättejättegod. Våfflan var lagom tjock och lagom gräddad och passade perfekt med tillbehören. Jordgubbarna gav fräschör. Glass och grädde lättade upp lite. Och chokladen var såklart helt underbar.

Det bästa av allt var att den inte var sådär sötsliskig som våfflor med choklad lätt blir, utan helt perfekt balanserad. Lagom söt våffla, fräscha jordgubbar, redigt chokladig choklad (inget nutella-trams), gräddig grädde, glassig glass. Riktigt gott och inget trams.

Choco Mania - Våffla "Lyx" Choco Mania - Våffla "Lyx"

Ja, det blir definitivt ett återbesök på Choco Mania nästa gång jag är i Mall of Scandinavia. Då vill jag prova chokladfondanten eller chokladfonduen! (Blir ett svårt val…)

Mer om Choco Mania kan ni läsa här!

Ps. Det var tre andra sällskap där samtidigt som oss, men ingen av dem åt något med choklad utan mat typ sallader och så. Väldigt märkligt tycker vi?

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *