Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chokladmoussekaka på Caliente

Caliente är en tapasresturang-kedja som finns på ett par ställen runtomkring i Stockholm och även i Enköping. Jag älskar tapas! Mina favoriter är potatis med aioli (aioli MUMS!), quesadillas (ost MUMS!), chark och ost 🙂

Av någon anledning har tapasresturanger ofta ganska trist efterrättsutbud, men Calientes efterrättsmeny är hyfsat diger och har i alla fall en chokladefterrätt: ”Chokladmoussekaka”. Lite oklart exakt vad detta var, men jag beställde såklart en!

In kom en bit av en chokladmoussetårta, med en gula vaniljglass och lite bär och sås. Kanske inte vad jag hade väntat mig, men jag är inte den som är den. Och den var faktiskt riktigt god! Underbart len, luftig och precis lagom chokladig. Och biten var riktigt rejäl – trots att kakan inte var så fruktansvärt mastig så fick jag faktiskt inte i mig hela…

Kombinationen chokladmousse(kaka) och glass är ju lite ovanlig, men jag tyckte den funkade riktigt bra. Det var bra att ha glassen till för att lätta upp det hela lite. Glassen gjorde även att det kändes mer som en efterrätt och mindre som en fika, tror jag.

Ja, om ni äter middag på Caliente så är det väl värt att ta en efterrätt!

Chokladmoussekaka på Caliente

 

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *