Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chocolero Crack Coffee

Vi har fått chansen att testa lite olika choklader från Chocolero, som är en hyfsat ny aktör i Sverige. Chocolero arbetar genom sin choklad med att bekämpa produktion av droger och drogmissbruk. De uppmuntrar latinamerikanska kokaodlare att lämna sina kokaodlingar för att istället odla kakao genom att bl a erbjuda mikrolån för att kokaodlare ska kunna ställa om till kakaoodling.  Och hemma i Sverige går 1 krona per såld produkt till en svensk förening som arbetar mot missbruk (föreningen väljs ut med hjälp av Chocoleros följare i sociala medier).

Choklad som både är god och gör gott alltså! Sånt gillar vi ju, så det känns väldigt kul att få vara med och recensera. Först ut är Chocolero Crack Coffee, som är rostade kaffebönor dragerade i mörk choklad.

Chocolero Crack Coffee är gjorda på Arabica-kaffebönor och chokladen de dragerats i är mörk choklad gjord på Criollobönan (den finaste bönan!). Allt är ekologiskt och helt fritt från tillsatser. I innehållsförteckningen hittar vi bara kakaomassa, rårörsocker, kakaosmör, kakaopulver och rostade kaffebönor. Inget mer. (Bra!) Jag uppfattar det som att man gjort ett försök att branda Chocolero Crack Coffee som ett hälsosamt snack/mellanmål, men det kan man väl diskutera, produkten innehåller ju ändå 21,5 gram socker per 100g. Kaffebönan innehåller dock mycket antioxidanter vilket väger upp.

Chocolero Crack Coffee

Hur som helst. Detta är krispiga små bitar som det är svårt att bara ta en av. Smakar mycket kaffe och en del mörk choklad. ”Som en hel fika i ett”, sade sambon t ex.

Bra att veta är att de är ordentligt bittra. Utöver den mörka chokladen så bidrar kaffebönan med mycket extra beska, så de är ett perfekt snacks till de som gillar just den här bitterheten. Är du däremot mer förtjust i mjölkchoklad och sötare godis, då är inte detta snackset för dig.

Chocolero Crack Coffee

Detta inlägg innehåller produktprover från Chocolero/Limera AB, men alla åsikter om produkterna är såklart mina egna.

« »

5 kommentarer till “Chocolero Crack Coffee

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *