Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

7 chokladsaker som driver mig till vansinne

När man äter, tänker och diskuterar så mycket choklad som jag så har man ju ganska mycket åsikter. Vissa chokladgrejer gör mig överlycklig och varm i själen, men det finns också saker som jag stör mig på så in i… Ja. Jag försöker ju att inte gnälla så mycket i bloggen utan fokusera på bra choklad och positiva nyheter, men idag blir det ett riktigt rand-inlägg! I give you: Listan över chokladrelaterade saker som driver mig till vansinne!

Utan inbördes ordning.

Folk som tror att kakaohalten är avgörande för chokladens kvalitet

”Jag har köpt en fin choklad, titta, den är 80%.” NEJ. Chokladens kvalitet har INGENTING med kakaohalten att göra. Hur svårt ska det vara att förstå? Saker som avgör chokladens kvalitet är bl a: kakaosort, hur kakaon odlats, tillverkningsprocessen, övriga ingredienser, etc etc etc. Jag har skrivit mer om detta här.

Resturanger där det inte finns en enda chokladefterrätt

Jag kan acceptera och respektera att alla inte alltid är jättesugna på choklad. Jag kan till och med förstå charmen i att äta en annan efterrätt ibland, typ något citrus-aktigt fräscht tjofräs efter en supertung middag. Visst. Men hur i helskotta tänker man som resturangägare när man inte har en enda chokladbaserad efterrätt på dessertmenyn? Det övergår mitt förstånd.

Likörchoklad

Kanske det värsta jag vet.

När man blir uppmuntrad att fixa fika till ett långt möte och sedan är det ingen som vill ha

Man ska in i ett långt möte, eller sista mötet för året kanske, och slänger ut frågan ”jag funderar på om jag skulle fixa lite fika, vad tycker ni, vad är ni sugna på?”. Och får till svar: ”Ja, vilken otroligt lysande idé, gör gärna det, tack! Men jag vill inte ha något.” Okej, så jag ska anstränga mig och gå och köpa fika som ingen sedan vill ha som bara står där och ruttnar? Fy, vad sorgligt. Vill du inte ha så är det fine, men be mig inte gå och fixa det i så fall? Det är ok att säga nej och det är bättre att säga nej från början.

Folk som ”inte gillar choklad”

Det är ju bara skrattretande.

Nougat

Nougat är ett sötsliskigt sattyg. Jag skulle hellre äta fyra bitar bitsocker.

Folk som tror att nougat är choklad

Alltså, nougat innehåller inte ens kakao. Inte ens spår av kakao. Nougat görs på socker, fett och nötter. Nougat har ingenting med choklad att göra.

Slut på rant.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *