Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

KitKat Dark

Jag och Elena var på Teneriffa en vecka nu precis efter nyår. Sanslöst härligt och välbehövligt med lite sol, värme och avslappning efter en minst sagt intensiv höst för oss båda. Jag hade hoppats på att kunna smaska i mig lite rolig choklad, men det här med choklad verkar inte riktigt vara deras grej. På efterrättsfronten var det tyvärr endast gräddtårtor (eller glass) som gällde, rätt märkligt. Efter en stor middag är ju gräddtårtor det sista man är sugen på?

En rolig sak hittade jag dock, nämligen en KitKat Dark! Den inhandlades i en matbutik och fick agera nödproviant på det sex timmar långa flyget hem. (Vi hade inte beställt flygmat utan proppade väskan full med ägg från frukostbuffén, chips och KitKat Dark.) Jag såg att Elena faktiskt recenserat KitKat Dark redan 2011, men det var ju ett tag sen, så jag tycker ändå att den förtjänar en kommentar!

KitKat Dark

Åh vad god den var, KitKat Dark:en. Riktigt göttig mörk choklad, härligt bittert, och så crunchet. Jag gillar ju visserligen också vanlig KitKat, men den här kändes fräschare och lite mer vuxen och dekadent på ett härligt sätt.

KitKat Dark påminner förresten ganska mycket om Kexchoklad Mörk som fanns 2006-ca 2011. Kommer ni ihåg den? Den var en favorit hemma hos mig! Läste dock på Cloettas Facebook-sida att den utgick ur sortimentet pga för liten efterfrågan 🙁 Himla tråkigt alltså, blir lite ledsen över att mina favoriter (t ex Kexchoklad Mörk och Magnum Double Chocolate) alltid utgår ur tillverkarnas sortiment. Vad har gemene man för chokladsmak egentligen, kan man ju fråga sig! 😉

Hur som helst – KitKat Dark är riktigt smaskig, helt i klass med Kexchoklad Mörk. Himla synd att KitKat Dark inte finns i Sverige, men om ni ser denna utomlands någonstans (Spanien verkar som sagt vara försäljningsstället nr 1) så köp och ät och njut!

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *