Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

På chokladäventyr i Bryssel

I födelsedagspresent av sambon min fick jag en hemlig resa med chokladtema, och förra helgen var det dags att casha in! Jag hade redan listat ut att det var Bryssel som var målet vilket såklart var kul eftersom jag inte varit i Belgien förut. Och Belgien är ju verkligen chokladens förlovade land!

Bryssel

Grand Place i Bryssel.

Vi anlände mitt på fredagen och checkade in på Hotel ibis Styles Brussels Centre Stephanie. Hotellet var helt ok – simpelt men fräscht och bra service. Jag hade dock önskat ett lite mer centralt läge – nu tog det dryga halvtimmen att promenera in till centrum, vilket i snöblandat regn och på kullerstensbackar var lite småjobbigt.

Men vilket chokladcentrum sedan! Det var något utav det galnaste jag sett. Det var liksom typ fler chokladbutiker än vad det finns 7-11 i Stockholm. På vissa gator låg chokladbutikerna 10 på rad. Det var nästan lite småbisarrt (till och med jag började undra om efterfrågan verkligen är så stor?).

På fredagen drack vi öl på hipstercafét Le Dillens (tips!), åt macarons från Leonidas (recension kommer) i hotellsängen och åt en smarrig italiensk middag på Dolce Amaro (#ilovepasta, tips!).

Leonidas Leonidas

Jag stod mest och dreglade hela tiden vid hyllorna inne i chokladbutikerna, här på Leonidas.

På lördagen var det (efter en rolig lunch på Balls & Glory, som serverar jättebollar med tillbehör) äntligen dags för resans höjdpunkt, nämligen en tre timmars Chokladvandring med pralinworkshop! Kommer självklart berätta alla smaskiga detaljer om denna, men den behöver och förtjänar ett helt eget inlägg. 🙂

Lunch på Balls & Glory i Bryssel

Lunch på Balls & Glory.

Efter en hel eftermiddag moffandes och shoppandes choklad, avslutade vi med öl på Moeder Lambic och middag på Les Filles, en väldigt speciell resturang inhyst i en lägenhet (stämningen är precis som på en middagsbjudning, superhäftigt).

På söndagen körde vi all in på kolhydraterna med Belgiska Frites till lunch, våffla till fika på Mokafé och en provbricka med öl på Au Brasseau, en härlig bar som enbart spelade 90-tals-Eurodisco. Sedan var det dags att hoppa på planet hem.

Jag säger bara en sak, mina kära fellow chokladälskare: Åk till Bryssel! Nära, smaskigt och en härlig helg helt enkelt.

Manneken Pis i Bryssel

Avslutar med en bild på Manneken Pis, en staty av en kissande bebis som är Bryssels kanske största turistattraktion… Hm. Jaja, tur att Bryssel har andra (ätbara!) kvaliteter 🙂

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *