Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chokladbloggen 9 år! och en lista om bloggande

Hoppla! Idag fyller Chokladbloggen NIO år. NIO år! 9! Det är ju faktiskt helt sanslöst. Känns nästan lite overkligt och svårt att förstå att det gått så lång tid sedan jag startade bloggen på blogg.se en regnig tisdag 2008.

Födelsedagsballonger

Dagen till ära tänkte jag att det kunde vara kul med en lista om bloggande. Hittad bl a hos Flora och på lite andra ställen på internet.

En lista om bloggande

1. Hur länge har du bloggat?

Jag har bloggat i massor av olika omgångar och konstellationer, och egentligen sedan långt innan fenomenet blogg ens fanns. Typ på den tiden man hade en webbdagbok direkt i en html-fil på den tiden när personliga hemsidor var lite trendigt (runt millennieskiftet kanske).

2. På vilka portaler?

Chokladbloggen började på blogg.se och nu på egen wordpress-installation. Privat har jag haft bloggar på blogg.se, blogspot.com, wordpress och så den där webbdagboken i html-filen hehe.

3. Vad är det bästa med att blogga?

Det allra roligaste är såklart att få interagera med er läsare och känna att någon tycker det man skriver om är intressant!

Sedan älskar jag också att ha ett helt eget projekt där jag får äga alla delar och testa på att göra precis allt – strategi, design, teknik, planering av innehåll, skriva texter, fotoredigering, sociala kanaler, etc.

4. Och det sämsta?

Jag kan bli frustrerad över att jag inte har tillräckligt med tid och energi för att göra allt jag skulle vilja göra med bloggen (jag har ju också ett heltidsjobb jag gillar och driver därför bloggen på min fritid). Kan titta på andra bloggare (som då kanske jobbar med bloggen på heltid) och bli avundsjuk över hur mycket fantastiskt innehåll de producerar.

5. Vem tar dina bilder och vad har du för kamera?

Jag fotar det mesta själv och oftast med min iPhone 7. Ibland får jag proffs-hjälp av min sambo med hans Canon 7D.

6. Har bloggen lärt dig något?

Ja! Som jag skrev ovan. Jag har lärt mig massor om trender inom digitalt, teknik, innehållsstrategi, redaktionellt arbete, webbanalys, SEO, foto, you name it. Och så massor om choklad såklart!

7. Har du lärt känna någon via bloggen?

Jag har varit på ett par event och har lite kontakt över internet med några personer jag lärt känna via bloggen.

8. Hur många inlägg skriver du i veckan?

2.

9. Kan du leva på din blogg?

Nej (men jag har inte heller försökt).

10. Hur mycket tid lägger du på din blogg?

Oj! Det varierar verkligen från vecka till vecka. Allt från 30 min (t ex om jag är på semester och har förberett alla inlägg) till 40 h (om jag är ledig från mitt vanliga jobb och är inne i flow och håller på med ny bloggdesign t ex).

11. Hur länge kommer du att blogga?

Min förhoppning är ju såklart att Chokladbloggen alltid kommer leva kvar i någon form 🙂 Sedan förändras ju branschen och tekniken hela tiden, så vem vet hur man kommer jobba med det som idag är bloggar om 10 år?

« »

2 kommentarer till “Chokladbloggen 9 år! och en lista om bloggande

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *