Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Varm choklad på Neuhaus

Vi hade ju lite otur med vädret när vi var i Bryssel härom helgen – nollgradigt och snöblandat regn är ju inte den trevligaste settingen för att promenera och hänga runt i en ny stad. Till på köpet har jag rätt dålig blodcirkulation och får fruktansvärt kalla (och vita) fingrar, som gör ont (Raynauds syndrom).

Så ni kan ju förstå min lycka när jag upptäckte att de sålde varm choklad inne på NeuhausGaleries Royales Saint-Hubert som är en inglasad shoppinggata i närheten av turistcentrat Grand Place. Varm choklad måste ju vara det perfekta sättet att värma både händer, resten av kroppen och själen.

Neuhaus är ett belgiskt chokladhus som grundades redan 1857, och denna butik i Galeries Royales Saint-Hubert är faktiskt deras allra första! Idag har Neuhaus över 1500 butiker i mer än 50 länder, men all deras choklad tillverkas fortfarande i Vlezenbeek utanför Bryssel. Enligt vår snobbiga choklad-guide på chokladvandringen vi gick, så är Neuhaus lite dussinchoklad. Han kan ha överdrivit, men jag tolkade det som att Neuhaus är för belgarna som Marabou är för oss svenskar. Vilket känns heeeeelt galet! I så fall har de verkligen höga chokladstandarder, de där belgarna.

Neuhaus Entré

Butikens entré i Galeries Royales Saint-Hubert.

Jag drack en smaskig varm mjölkchoklad som var såååå god! Så krämig och alldeles härligt mjölkchokladig och helt lagom söt. Fyra euro kostade den, vilket den definitivt var värd. Så jag rekommenderar er alla varmt att ta en tur förbi Neuhaus för att dricka varm choklad om ni är i Bryssel en regnig dag!

Neuhaus - Varm Choklad

Gott gott gott med varm choklad från Neuhaus!

En annan spännande sak jag såg på Neuhaus var att de sålde chokladmousse i portionsbägare. Tänk kulglass, fast med chokladmousse. Kulmousse! Fyra olika sorter fanns det: vit, mjölk, mörk och hasselnöt, och så kunde man välja olika toppings t ex maräng, hallon eller chokladhack. Detta lät ju bara såååå gott! Jag hade definitivt slagit till på en av dessa om jag inte varit så sugen på just varm choklad!

Neuhaus - Chokladmousse 1 Neuhaus - Chokladmousse 2

Chokladmousse på Neuhaus.

Och i butiken fanns såklart också en massa andra gottigheter såsom praliner, bräck, chokladkakor, etc. Och med dessa smarriga bilder så avslutar vi detta inlägg! 🙂

Neuhaus butik i Galeries Royale 2 Neuhaus butik i Galeries Royale

« »

2 kommentarer till “Varm choklad på Neuhaus

  1. Det låter lockande. Hade nog inte kunnat motstå chokladmoussen men vet ju också att ögat vill mer än man orkar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *