Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chocolero Moka

Jag har sparat på den sista Chocolero-recensionen, Chocolero Moka, men idag är det äntligen dags! De flesta av er känner nog till bakgrunden och Chocolero nu, men annars har jag skrivit mer om upplägget t ex här.

Chocolero Moka är en 55%-ig choklad smaksatt med Arabica-kaffe. Ingredienslistan är som alltid väldigt ren, den innehåller bara kakaomassa (kakaopulver, kakaosmör), socker och vanilj, ja och så kaffet såklart. Både kakaon och kaffet kommer från Peru.

En sak som skiljer denna en del från de flesta andra kaffechoklader jag smakat, är att denna inte har något krisp. Ofta är det ju hackade kaffebönor eller så i, men här är de helt nedmalda.

Chokladen känns krämig och härlig, nästan som om det vore en mjölkchoklad, fast den innehåller faktiskt ingen mjölk. Jag älskar att chokladsmaken blir så ren eftersom det inte är några konstiga tillsatser. Lite ”kakaon kan tala för sig själv”-känsla. Kaffesmaken är ganska distinkt och ger en ganska bitter totalupplevelse, så Chocolero Moka är nog en choklad för er som är lite mer hardcore.

Jag måste dock säga att jag faktiskt saknar lite krisp i denna. Jag vet inte om det är för att jag helt enkelt är så indoktrinerad i att om det smakar kaffe så måste det vara krisp, eller om det helt enkelt är för att krisp faktiskt är en kul grej som spejsar upp konsistensen lite.

Chocolero Moka

Mer choklad från Chocolero

Detta inlägg innehåller produktprover från Chocolero/Limera AB, men alla åsikter om produkterna är såklart mina egna.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *