Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Pierre Marcolini i Bryssel

Pierre Marcolini är en belgisk chokladtillverkare med ca 30 butiker i samma namn, utspridda över världen. Vi besökte butiken i Galeries Royales Saint-Hubert i slutet av vår chokladvandring i Bryssel. Enligt vår tourguide är Pierre Marcolini något utav chokladens Ferrarri, Gucci eller Versace – den lyxigaste av de lyxigaste alltså. Och vi blev verkligen inte besvikna!

Allt som Pierre Marcolini gör är superdesignat, supercleant, superstylish och superlyxigt. Det finns inget uns av krimskrams, utan allt är genomtänkt ut i fingerspetsarna, rent och snyggt. Man kan beskriva det som att chokladen och dess kvalitet talar (och tillåts tala – inte att glömma) helt för sig själva. Och att det är lite ”enough said”, liksom.

Pierre Marcolini

Ingången, rakt upp och ned, inget krimskrams.

Att få sin chokladask från Pierre Marcolini i handen är lite samma känsla som att få en låda från Gucci i handen. De behöver liksom inte göra mer än att skriva ”Pierre Marcolini” på lådan. Inget krimskrams mönster eller onödiga grejer. Chokladen tillåts tala helt för sig själv – och det med all rätt.

Detta är oerhört välgjord choklad, som verkligen kan stå för sig själv. Det är hög kvalitet, otroligt proffsigt hantverk och simpla men ack så genialiska smaksättningar. Pierre Marcolini bevisar att less verkligen är more.

Vi fick smaka tre olika praliner, bland annat en pralin smaksatt med Earl Grey-te. Jag har nog smakat praliner smaksatta med te förut, men då inte fastnat nämnvärt för det. Men denna alltså – wow! Den var verkligen superfräsch, och smakade inte alls sådär bittert som te kan vara ibland, utan bara fräscht, välavvägt och alldeles alldeles underbart.

Praliner på Pierre Marcolini

Sex st praliner, rakt upp och ned, inget krimskrams.

Pierre Marcolini har butiker i Belgien, Kina, Frankrike, Japan, Luxemburg, Monaco, Storbritannien (i London) och på Hawaii. Och jag rekommenderar varmt ett besök i någon av dessa!

« »

1 kommentar till “Pierre Marcolini i Bryssel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *