Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

North & South Fair Trade Mörk Mandelchoklad

North & South specialicerar sig på rättvist handlade produkter av olika slag, bland dessa chokladkakor! De har inte någon egen tillverkning, utan köper in dessa från lokala producenter i Afrika, Asien och Sydamerika. En av dessa choklader är denna, North & South Fair Trade Mörk Mandelchoklad, en mörk choklad gjord på kakao från småproducenter i Sydamerika, smaksatt med hackad mandel. Chokladen är fairtrade-klassad, vegansk och innehåller inget trams – bara kakaomassa, kakaosmör, mandel och rårörsocker.

Detta är en choklad helt i min smak! Jag älskar den. Den är riktigt bitter, med en härligt göttig mörk choklad-smak och ett härligt krisp från de hackade mandel (krisp! krisp! alltid detta krisp!). Jag tycker att mandel och choklad gifter sig så himla bra, de verkligen förstärker varandra.

Denna choklad kan jag äta mycket i ett svep av, men jag är nog också lite galen. Det krävs nog att man har en läggning åt ordentligt mörk choklad för att man ska gilla denna. Men har du det – då är denna choklad helt underbar. En härlig mörkis för dig som vill ha något lite extra (och krisp! krisp! krisp!) utan att gå helt bananas. Classy.

Inköpsställen: Denna chokladkaka fick jag i present från svärfar som köpt den hos Annas Affär. (Jag fick en hel hög chokladkakor (tack!!!) så hoppas ni är beredda på lite roliga recensioner framöver!)

North & South Fair Trade Mörk Mandelchoklad North & South Fair Trade Mörk Mandelchoklad 2

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *