Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

North & South Fair Trade Hasselnötschoklad

Idag är det dags för en till recension av choklad från fairtrademärket North & South, nämligen North & South Fair Trade Hasselnötschoklad! Detta är en mjölkchoklad (32% kakao) med hela hasselnötter i.

Ni som hängt med ett tag vet kanske att jag älskar nötter och choklad. Jag har till och med skrivit ett långt inlägg där jag debatterade med mig själv huruvida det är godast med ljus choklad med nötter, eller mörk choklad med nötter. I den debatten vann mörk choklad av skäl jag inte riktigt kunde förklara, men jag älskar ju fortfarande ljus choklad med nötter i. T ex så är ju Marabou Schweizernöt en av mina favorit-fulgodisar.

Och denna North & South Fair Trade Hasselnötschoklad kan liknas vi en en Marabou Schweizernöt på crack. Härligt krämig och len kvalitetsmjölkchoklad, med rediga bitar hasselnöt. Kanske att det är lite väl mycket hasselnöt? Den rostade hasselnötssmaken blir väldigt dominant, och särskilt doftmässigt är hasselnöten. Faktum är att chokladen inte luktade särskilt gott utan mest lite konstigt. Tur att den smakade desto bättre!

Nåväl, detta är en oerhört beroendeframkallande choklad. ”Bara en ruta till” tänker man liksom hela tiden och vips så har man ätit upp allt precis innan det är dags att äta middag. Nåväl. Köpvärd!

North & South Fair Trade Hasselnötschoklad

Mer choklad från North & South

North & South Fair Trade Mörk Mandelchoklad

« »

1 kommentar till “North & South Fair Trade Hasselnötschoklad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *