Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Almondy Chokladtårta med Marabou Schweizernöt

Almondy Chokladtårta Marabou Schweizernöt Produktbild

För någon vecka sedan testade jag denna godsak från Almondy: Chokladtårta med Marabou Schweizernöt! Den intogs som final på en mycket värdig hemma-mys-middag.

Tårtan består av chokladkräm varvad med Almondys klassiska mandelbottnar, och sedan är den toppad med hackade hasselnötter och överdragen med Marabou Mjölkchoklad.

Tårtan hittar du i frysdisken och den ska helst förvaras fryst (för att maximera hållbarheten i alla fall). Sedan tar du ut den några timmar innan den ska ätas och låter tina i kylskåp. En tårta blir ungefär 6 lagom efterrättsbitar enligt mig.

Marabou Schweizernöt är en av mina absolut favorit guilty pleasure-choklader! En sådan där choklad jag köper när jag vill ha något riktigt snaskigt och kanske lite oseriöst. Så det var kul att testa denna!

Alla (tror jag?) Almondys tårtor baseras ju på en mandelbotten. Det är liksom deras grej. Tyvärr är jag inte sådär överdrivet förtjust i mandelbotten. Det smakar mest pressad mandelmassa och det är något med den smaken som känns lite unket tycker jag. Så jag kanske ändå inte har världens bästa förutsättningar att gilla denna.

Mycket riktigt så smakar tårtan just mycket mandelbotten och det är ju lite trist. Däremot upptäckte jag att ju mindre fryst som tårtan är, desto mindre mandel smakar den och desto mer Marabou Schweizernöt. Och då blir den faktiskt riktigt riktigt god!

Om du dessutom gillar mandel och mandelbotten så kan nog denna vara en riktig fullträff! Och som sagt – en supersmidig efterrätt. Bara att köpa och komma ihåg att tina.

Almondy Chokladtårta Marabou Schweizernöt

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *