Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Divine 70% Dark Chocolate with Ginger & Orange

Divine grundades i Storbritannien 1998 och tillverkar endast rättvisemärkt choklad. Divine ägs till 44% av kakaoodlare i form av Kuapa Kokoo, som är en organisation för rättvisemärkta kakaoodlare i Ghana.

Divine är ju hyfsat stora – jag tycker man brukar se dem ganska mycket, t o m i vanliga matbutiker ibland? Ändå kan jag inte minnas att jag smakat något av dem. Men nu fick jag ett gäng Divine-chokladkakor i present av svärfar för ett tag sedan, så nu blir det en del recensioner framöver! Kul 🙂

Först ut är Divine 70% Dark Chocolate with Ginger & Orange. Det är en choklad gjord på bönor från Ghana som smaksatts med bitar av apelsinskal och ingefärsolja.

Jag har recenserat två choklader smaksatta med ingefära tidigare – Cocoa Ooze och Beschle, med helt olika resultat! Cocoa Oozes föll mig inte alls i smaken medans jag älskade Beschles variant.

En av de avgörande skillnaderna mellan Cocoa Ooze och Beschles respektive choklader, var att Cocoa Ooze hade stora bitar av torkad ingefära, medans Beschles var mer finfördelad och därför upplevdes som mer välbalanserad. I det här fallet så har Divine tillsatt ingefärsolja, vilket såklart medför att ingefärssmaken är helt jämnt fördelad. Och det gillar jag! Däremot har de också tillsatt sega små bitar av apelsinskal och de gillar jag inte alls. Faktum är att de mest fastnar överallt i mina tänder och håller på att driva mig till vansinne.

Både positivt och negativt alltså! Generellt sett tycker jag att ingefära i choklad är kul. Det blir oftast lyckat smakmässigt om man gör på rätt sätt. Och ingefära passar bra ihop med apelsin rent smakmässigt! Om de bara hade haft en annan typ av apelsinsmaksättning, så… 🙂

Divine 70% Dark Chocolate with Ginger & Orange

 

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *