Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

En lista om recept, matlagning & bakning

Idag blir det lite behind the scenes när jag (Christina) blottar mig i en lista om recept, matlagning & bakning. Listan kommer från Blogglistor.

1. Vilket recept har varit det allra mest lyckade receptet som du har testat?  

På chokladfronten är det nog detta recept på chokladbrownies med nötter! Sååå goda 🙂

2. Vilket recept har du totalt misslyckats med? 

Jag är tyvärr ganska slarvig när jag lagar mat och bakar och det gör att jag misslyckas ganska ofta. En gång misslyckades jag t o m med mitt paradbak chokladsnittar (som jag vunnit en tävling med). Eller vad sägs om dessa skabbiga muffins? Hehe.

3. Har du någonsin satt ihop ditt egna recept, i så fall, vad för recept då?

Jag hittar sällan på recept från scratch, men jag är en mästare på att kombinera recept! En favorit är denna Vita chokladmoussetårta med limemarinerade jordgubbar. Omnomnom!

4. Finns det några moment som du aldrig bryr dig om i ett recept?

Jag är som sagt ganska slarvig, så jag försöker verkligen ta mig samman och göra allt precis som det står, eftersom jag har märkt att resultatet blir så mycket bättre då. Exempel på saker jag brukar/de slarva med:

  • Läsa receptet i förväg.
  • Smälta i vattenbad – smälte ofta direkt i kastrul eller ännu värre – i mikro.
  • Ha i salt – jag förstod aldrig varför det skulle vara med i bakverk såsom kladdkaka men nu fattar jag ju att det förhöjer smakerna.

5. Vad bakar du helst till en vanlig fika?  

Jag gillar att testa nytt och bakar sällan samma saker flera gånger. Men mitt paradbak är som sagt chokladsnittar!

6. Vilken maträtt bjuder du helst på om du vill imponera på någon?

Jag lagar inte mat om jag vill imponera på någon… jag är hyfsat duktig på enkel vardagsmat, men jag är rätt värdelös på klassisk ”festmat”. Kan t ex inte tillaga en bit kött, har ingen aning om hur man ska ta sig an den. Men en grej jag lagade hyfsat nyligen som blev väldigt poppis och därför nog kommer bli min go-to bjudmaträtt är dessa vegetariska fajitas gjorda på sötpotatis med lite olika tillbehör! Rekommenderas verkligen 🙂

På efterrättsfronten är nog chokladmousse mitt stalltips – svårt att misslyckas med och går att variera i oändlighet.

7. Vart förvarar du alla dina recept?

Främst digitalt, men har också en liten hylla i köket med kokböcker.

8. Vilket recept har du velat testa men ännu inte har haft tid till? 

Jag har en hel Pinterest-board full med recept jag vill prova!

9. Hur och var hittar du inspiration till nya recept?

Mycket matbloggar av olika slag men jag älskar även Coops medlemstidning Mersmak!

10. Ett bak och ett matlagningstips till dina läsare är..?!

Nu kastar jag ju sten i glashus, men… Läs hela receptet innan du börjar för i helvete.

Bakning, bild från Pexels

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *