Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chokladglass med rostad malt från StikkiNikki

Min sambo är intresserad av öl (och jag med, fast inte riktigt lika nördig som när det gäller chokladen) så ibland åker vi runt på ölfestivaler av olika slag. I helgen var deti alla fall Stockholm Brewers Festival/The Katarina Kegger på Orionteatern. En rolig sak var att även glasstillverkaren StikkiNikki var på plats och sålde glass!

Dagen till ära fanns tre olika sorters glassar: Hallon Sour, Citron Shandy & Choklad med rostad malt!

StikkiNikki

Jag tog en choklad med malt och en hallon sour. Tyvärr lade de hallonglassen ovanpå chokladglassen så det blev ingen bra bild till bloggen… Men den är där under, jag lovar!

Glass från StikkiNikki

Hallonglassen var sorbet:ig, syrlig och riktigt fräsch. Och chokladglassen var superdupergod! Den var ganska mild och lätt för att vara en chokladglass, och inte sådär mastig som chokladglass ibland är. (Fast jag gillar ju både lättare och mer mastig chokladglass, båda varianterna är liksom goda fast på olika sätt?) Sedan var det alltså bitar av rostad malt i. Det var ungefär som att ha krossade kaffebönor i. Ganska bittert, men det passade bra till och gav lite sting till den i övrigt ganska milda glassen. Och så är det ju alltid kul med något krispigt.

Ja denna var en riktig höjdare! Jag är osäker på om den ingår i StikkiNikkis standardsortiment, men om inte annat så har de säkert annan smarrig chokladglass. Om ni har vägarna förbi StikkiNikki rekommenderar jag helt klart ett besök!

Chokladglass med rostad malt från StikkiNikki

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *