Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Delaviuda Bombones Artesanos

Jag var hundvakt för ett tag sedan. Det var såklart helt underbart, och samtidigt jätteläskigt. För hundar tål ju inte choklad och kan typ dö av det, och jag har ju choklad liggande lite varstans här hemma. På golvet, i väskan, chokladfläckar i soffan, chokladbitar som ramlat ned i min långhåriga vardagsrumsmatta och aldrig återfunnits… Så jag var nervös att jag skulle råka förgifta hunden nästan hela tiden. Sen läste jag dock på internet att det behöver vara hyfsat stora mängder ganska mörk choklad för att det ska vara farligt för en hund. Typ 2 rejäla rutor mörk choklad. Och så stora kvantiteter har jag ju såklart inte liggande hur som helst.

Som tack för hundvaktningen (konstigt, för det var så kul att vara hundvakt att jag hellre hade velat betala för att jag fick låna hunden) så fick jag ett par spanska chokladaskar. Hundens matte och husse hade nämligen varit i Spanien. En av dessa chokladaskar var denna Delaviuda Bombones Artesanos.

Delaviuda Bombones Artesanos

Jag kände inte till Delaviuda sedan innan, så jag gjorde lite research! Delaviuda är en spansk konfektyrtillverkare som tillverkar en hel del choklad men kanske framförallt nougat.

Delaviuda Bombones Artesanos 2

Denna box var en sorts mix-box som innehöll sex olika typer av praliner: mandel, hasselnöt, kaffe, tryffel, jordgubb och toffee. Söta små varelser som ni ser.

Jag högg genast in på en kaffepralin och en tryffelpralin.

Domen då? Mja. De är ju ingen Pierre Marcolini eller Mary’s direkt. Det här känns lite… meh. Inte supertydlig chokladsmak och ganska sliskigt. Jag åt två praliner och sedan kände jag mig nöjd. Och det säger ju en del.

Nja, jag kommer nog inte kasta mig över Delaviuda nästa gång jag ser dem om jag säger så.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *