Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Vegansk nyttig chokladbolls-”glass”

Så jag gav mig på att göra den där chokladbollsglassen som har cirkulerat på lite diverse sociala medier under våren.

Jag hittade receptet hos ICA men det visade sig att det ursprungligen kommer från Fridas bakblogg.

Hur som helst, ICA skriver:

”… den kanske ljuvligaste glassen som finns just nu. Det är en vegansk chokladbollsglass som får alla andra glassar att smälta i jämförelse.”

Well… let me stop you right there. Detta borde inte få räknas som GLASS. Detta kan absolut inte ersätta riktig glass. Riktig glass med socker och smör och grädde och allt vad det nu är är ungefär 100 gånger godare. Däremot tycker jag att denna ”glass” var ett utmärkt mellanmål! Lagom mättande, lagom sött och lagom roligt. Så därför vill jag ändå tipsa om den här på bloggen. Men gör alltså inte denna glass som efterrätt, för då kommer du bli redigt besviken.

Vegansk nyttig chokladbolls-”glass”

2 stora eller 4 mindre portioner

Du behöver

2 frysta skivade bananer
1 färsk banan
3 msk kakao
ca 1 msk kaffepulver
1 dl kokos + lite extra till topping
1 dl fiberhavregryn

Gör så här

1. Mixa 2 frysta skivade bananer med 1 färsk banan. OBS! Här gick min mixer sönder (R.I.P.) så jag fick göra klart allt med en stavmixer. Det var skitjobbigt. Använd en ordentlig mixer!

2. Tillsätt resterande ingredienser och mixa ihop.

3. Lägg upp i serveringsskålar och strössla över lite extra kokos.

4. Ät på en gång!

Nyttig vegansk chokladbolls-"glass"

« »

1 kommentar till “Vegansk nyttig chokladbolls-”glass”

  1. Åhh, gött att någon vågar säga sanningen;-) det ÄR inte lika gott med dadlar och honung som socker och grädde! Älskar denna blogg och att ni provar alla typer av göttigheter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *