Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Glassburgare med Rocky Road på King Scoopa

King Scoopa är en hypad glassbar på Södermalm i Stockholm som öppnades förra sommaren. Att ta sig dit har stått på min todo-lista sedan dess, och i förra veckan var det äntligen dags! Då tog jag och Elena en tidig fredag – drog från jobbet vid 16 och möttes upp och tog en glassburgare i solen.

Glassburgaren är King Scoopas specialitet kan man nog säga, och det som de är absolut mest kända för. Men vad är då en glassburgare? Jo, det är en munk fylld med glass och sås som sedan har grillats på. Så den är kall på insidan och varm på utsidan.

Vilken glass man har i får man välja själv. Jag och Elena tog båda varsin med Rocky Road-glass, eftersom det var det närmaste vi kom choklad.

Glassburgare på King Scoopa
Glassburgare på King Scoopa

Jag älskar kombon varmt och kallt! Kul med kontrasterna. Men jag funderar lite på om Rocky Road-glassen var det bästa valet här – munken i sig är ju sockrad och ganska söt, och Rocky Road-glassen är full med kola och marshmallows och också väldigt söt. Kanske är det bättre med en fräschare glass i munken? Detta blev lite småsliskigt, men ändå väldigt gott!

Glassen var i alla fall skitgod och det märks att de vet vad de håller på med. Riktigt bra råvaror, mycket kärlek och många spännande smaker. Glassmenyn är inte fast utan de verkar göra det som andan faller på, liksom. På deras Instagram kan man se och suktas av allt roligt de hittar på!

King Scoopa är väl värt ett besök om du har vägarna förbi!

Adressen är Hornsgatan 156, närmaste t-bana Hornstull.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *