Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Lite lägre tempo ett tag

Det är väldigt roligt att ha en blogg! Det är ju min lilla bebis som jag har slitit med i snart 10 år. Det absolut roligaste med att ha en blogg är ju dialogen med läsarna, och de nya möjligheter som det öppnar (ex medverka på olika event etc). Jag motiveras av att detta är mitt helt egna projekt, där jag har möjlighet att utveckla den åt det håll som jag själv vill. Det är min kreativa outlet där jag kan testa nya idéer, ta ut svängarna och pusha mig kreativt.

Jag har ständigt kämpat med att hitta rätt nivå på volymen av innehåll. I början spottade jag ut inlägg när jag kände för det, vilket kunde resultera i fem inlägg en dag och sedan ingenting på två veckor. (Men så såg bloggvärlden ut år 2008 också, mycket mer spontant och mindre tillrättalagt.) Ett tag så bloggade jag och Elena varje dag. Detta gjorde att vi lessnade fullkomligt och hade en paus på typ ett år, för att sedan landa i en nivå på två inlägg i veckan de senaste åren, en nivå som oftast har känts ganska lagom.

På sistone har dock tiden, energin och inspirationen varit lite på sparlåga. Sådant går ju såklart i vågor och kommer alldeles säkert tillbaka så småningom, men för att få lite mer utrymme så tänkte jag i höst testa att gå ned på ett inlägg i veckan ett tag. Det känns bättre att skriva lite mindre ett tag än att ta någon slags bloggpaus eller att krysta ut oinspirerade inlägg.

Vi får se hur det går med detta – hösten är ju chokladens högtid, så kanske får jag så mycket inspiration och uppslag att jag inte kan hålla mig till ett inlägg i veckan. Då drar vi upp tempot igen såklart! 🙂

Balance

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *