Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Om Chokladbloggen

Hej och välkommen till Chokladbloggen! Vår devis är att all choklad är bra choklad. Därför skriver vi om allt från riktigt riktigt fin choklad, till de stora kedjornas nyaste släpp – och självklart även om vilket fik som har den godaste chokladbollen, årets glassnyheter och vilken chokladkalender som är bäst.

Vi som driver Chokladbloggen heter Christina & Elena och är bosatta i Stockholm. Vi är såklart två chokladjunkies utan dess like, och driver bloggen vid sidan av våra helt vanliga och alldeles icke-chokladiga jobb.

Chokladbloggen är medlem i Better Bloggers, Sveriges yrkesnätverk för bloggare.

Medlem i Better Bloggers

Kontakta oss?

Maila oss på info@chokladbloggen.se!

Liten Chokladbloggshistorik

februari 2008
Christina startar bloggen.

september 2009
Vi hade en egen kurs på dåvarande MinKurs.se, numera Cursio.

september 2010
Elena började blogga här på Chokladbloggen! Vid det här laget ville vi prompt vara fullkomligt anonyma och kallade varandra för ”kollegan”. Förvirrande? Något. Tur att vi vet bättre idag!

april 2011
Vi var med på blogg.ses startsida och besökssiffrorna sköt i höjden. (Vi låg från början på blogg.se.)

augusti 2011
Startade vår Facebooksida.

januari 2012
Nysatsning med egen domän, egen hosting och en hundrafaldigt snyggare site!

februari 2012
Citerade i Metro i samband med Ladurées öppnande i Stockholm.

oktober 2013
Blev vi länkade av Bloggkommentatorerna och slog tiodubbla besöksrekord.

november 2015
Det Stora Chokladkalender-inlägget kom att bli ett av våra allra mest lästa inlägg – hela 2000 personer tog del av våra rekommendationer!

PR & samarbeten

Vi tar emot produktprover och pressutskick – de är i många fall en förutsättning för att vi ska kunna hålla oss uppdaterade och ge våra läsare bra och relevant information baserat på egna erfarenheter. Produktprover och pressutskick som skickas till Chokladbloggen garanteras dock inte att bli omnämnda och fungerar inte som ersättning för inlägg. Vi väljer ut de produkter som intresserar oss eller som vi tror intresserar våra läsare. Våra åsikter och omdömen är helt och hållet våra egna och påverkas inte av avsändaren. Inlägg som innehåller produktprover och pressutskick är tydligt uppmärkta.

Som företag finns även möjlighet att köpa inlägg eller länkar. Då utgår marknadsmässigt arvode, och denna typ av sponsrade inlägg märks alltid som sponsrat innehåll.

Representerar du ett företag som kan vara av intresse för oss och våra läsare?

Vi gör gärna samarbeten med väl valda samarbetspartners som är relevanta för Chokladbloggens innehåll! Förslag och frågor kring olika typer av samarbeten välkomnas – kontakta oss på info@chokladbloggen.se!

Vi följer självklart marknadsföringslagen och har skrivit under Better Bloggers upprop #jagsmygerinte.

JagSmygerInteBadge