Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Kladdkakeracet 2011

Årets kladdkakerace ägde rum på Chokladfestivalen på Nordiska museet och drog massa folk! Kladdkakeracet är en tävling för barn mellan 10 och 14 år som genomförs för 6:e året i rad. Årets 6 finalister i Kladdkakeracet är:


Lasse Granath, 13 år, Bromma

Kevin Gardbrant, 11 år, Nacka

Ida Nordenadler, 12 år, Täby

Hanna Martinelle, 13 år, Knivsta

Erik Hombert-Hansson / Andreas Brinckman, 12 år, Stockholm

Johanna Wästfelt, 13 år, Stockholm

 

Tävlande tar själva med sig råvaror och eventuella formar som kladdkakan ska bakas i. Finalen är uppdelad i två 30-minutersomgångar med tre deltagare varje gång. Finalisterna får 30 minuter på sig att laga kladdkakan enligt eget recept. Sockerbagarna Magnus Johansson och Tony Olsson finns på scenen som extra hjälp. En jury smakar, bedömer och korar en vinnare.Årets kladdkakor var bl a myntkladdkaka med rabarber, kladdkaka med fläderkräm och kevin hade sin egen kladdkaka.

Vinnaren blev Ida Nordenadler från Täby med motiveringen: ”Med perfekt konsistens och härliga tydliga smaker. En vacker presentation och dessutom innovativ och överraskande”. Ida bakade kladdkakemuffins med mintchoklad.


Receptet på muffinsen hittar ni hos Arla 😀


« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *