Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Bulle med bulle

Jag snubblade nyligen om uttrycket bulle med bulle, som enligt uppgift ska vara en nordskånsk ”delikatess” bestående av en fralla med en chokladboll i.

Det var nog snudd på det konstigaste jag hört talas om! Har svårt att tänka mig hur det smakar 😛

Vad tror ni läsare?

Källa & bild: Bulle med bulle

« »

11 kommentarer till “Bulle med bulle

 1. haha, detta har jag växt upp med som boende i landskrona. Jag kommer ihåg att (PÅ åttiotalet) fick man tio kr med sig till skolan, detta räckte till bulle med bulle, som du kostade 8 kr, på lokala bageriet. ALLA åt detta på tiorasten. mums säger ja bara =)

 2. haha vi åt också alltid dem i grundskolan, fast i limhamn i malmö. riktig klassiker! ännu godare med arraksbulle hehe

 3. Det är FANTASTISKT gott (ur en nordskånsk skånings perpektiv åtminstone..)! Har introdocerat fenomenet för vänner från Stockholmsområdet också och åsikterna var ganska spridda men mest positiva 🙂

 4. Jag prövade det när jag bodde i Malmö för några år sen. Ingen större hit måste jag säga, tror nog att det är en sån grej man måste växa upp med för att uppskatta!

 5. Gud vad jag skrattade när jag såg detta inlägg, detta var en favorit när man var liten=) Helt otroligt gott då, men jag har inte ätit det på många år, det var dock en ”barngrej” För oss skåningar är det stort 😉 haha. Ljuvligt, du måste prova! =)

  Nu när jag ändå skriver här så undrar jag om du kan hjälpa mig med ett recept på en chokladkaka ( du kanske har något recept på något liknande annars), min mormor gjorde alltid denna kaka och när hon blev en ängel så försvann receptet och nu håller minnet av smaken av den försvinna….
  Chokladkakan bakades i en stor plåt och det var oftast två lager med banan eller ananas-”kräm” emellan. I choklad delen var det några slags hackade nötter i om det var mandel eller hasselnötter vet jag inte riktigt men choklad delen var
  ganska seg… och ovanpå vad det grädde. Om du kan hjälpa mig med detta så kommer jag vara dig evigt tacksam =) det vore som att få en del av mormor tillbaka.
  Tack för mysiga inlägg =)) Ha det bra!
  Kram / Emilie

 6. Kul att se! Är från nv-Skåne och har avnjutit detta många gånger.När jag gick i skolan på 70-talet var det dock vanligare med en arraksboll i men jag har alltid föredragit med chokladboll. Vanligt var också ett halvt långfranska med flera bullar i… Vi beställde runt 1980 bulle med bulle på ett fik i Malmö och det var första gången damen i kassan hörde talas om det.

 7. En klassiker från både Tolvåkerskolan i Löddeköpinge och caféet i källaren på Gullstrandskolan, Landskrona.
  Har hört att detta fungerar på flera platser runt om i sverige.

 8. Hördes talas om den örr nån vecka sen på radion. Ska prova det nån gång. Gillar både fralla och chokladbollar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *