Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Häagen-Dazs Mint Leaves & Chocolate

Häagen-Dazs (som jag för övrigt insåg att jag ALLTID har stavat fel på… har det alltid varit ett a efter ä:et? :S) har lanserat en ny smak – gräddglass med färska myntablad och chokladbitar – och Chokladbloggen är såklart inte sena att leverera en recension!

Med den nya smaken vill Häagen-Dazs skapa en kontrast mot den senare tidens många mäktiga smaker med kolasås och choklad. Häagen-Dazs Mint Leaves & Chocolate är gjort för att sticka ut.

Efter några skedar glass känner jag mig väldigt splittrad. Jag gillar mintchoklad, och även om jag var skeptisk till mintchokladglass så tycker jag att det funkar förvånansvärt bra. Ett extra plus även till chokladbitarna, de är stora och goda! Men i nästa ögonblick känner jag myntabladens textur i munnen, myntasmaken tar över och upplevelsen blir närmast att dricka en frusen mojito blandad med mjölk. (Det är inte särskilt gott, kan jag rapportera.)

Så; för att sammanfatta. Själva glassen är ruggigt krämig och god. Chokladbitarna är gudomliga. Tanken bakom konceptet är bra, mintglass funkar över förväntan (såg för övrigt att Carte D’Or tydligen också har en mintchokladglass, är detta en ny trend som jag missat?). Men. Myntablad, och särskilt dess textur, är ingenting man vill ha i en glass. Mindre mynta, och framförallt mindre bitar. Då vore glassen ett riktigt kap!

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *