Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Ritter Sport Choco Duo

På Ica Maxi där jag bor hade de för någon vecka sedan extrapris på Ritter Sport. De brukar ju vara ganska dyra (typ 25 kr?) så jag har aldrig känt att det var värt att köpa någon, men nu var de nedsatta till 10 kr st så vi köpte ett par stycken! Kul att prova, har alltid undrat vad som var grejen med de där…

Första recensionen: Choco Duo

Mjölkchoklad med vit choklad ovanpå. Nog mer vit choklad än mjölkchoklad. Det första som slår mig är krämigheten, den känns så krämig att jag flera gånger tittar om det måhända är någon slags mjölkfyllning? Det ser nästan ut så på bilden, men jag tror att den föreställer en kakaoböna och inte chokladen, för jag konstaterar att det inte är någon fyllning i denna.

I övrigt så är den väl god, dock himla söt, vilket väl kanske var väntat. Den blir väldigt mäktig så man nöjer sig typ med 1-2 rutor  per gång, till skillnad från till exempel Marabou (som dock också är himla söt… vet inte riktigt vad skillnaden är, hm…). Så den håller länge också.

Skulle nog inte köpa just denna smak igen, för även om den var helt ok så finns det himla mycket choklad som är ännu godare. Men kul att testa! Rekommenderas till de som gillar vit choklad, det finns ju inte så himla många chokladkakor med vit choklad.

« »

7 kommentarer till “Ritter Sport Choco Duo

 1. Ritter brukar vara ganska billigt (runt 12-14kr), förutom på Pressbyrån och liknande såklart där inflationen is running wild.

  Prova hasselnötsvarianterna, finns i mörk, ljus eller vit choklad. Har inte testat den vita men de andra två är helt klart värt några rutor om man gillar en nästan 50-50 blandning av nötter och choklad.

  Sen finns det tydligen otroligt många sorter därute.
  (Här finns inte mindre än 66 av dem recenserade: http://www.chocolatemission.net/search/label/Ritter)

  Tack för en bra blogg!

  1. Tack själv! Men jag tror bestämt att de brukar kosta minst 18 spänn, och det på billighetskedjorna? Har tänkt på det flera gånger att de är mycket dyrare än motsvarande 100g marabou?

 2. Jag brukar använda den chokladen när jag bakar saker som ska ha både vit och vanlig choklad. Smidigt att få två i ett.

 3. Haha, jag köpte också en sådan på extrapris en gång men blev dessvärre rejält sjuk och kräktes upp den på mindre än tio minuter! Sedan dess litar jag inte på Ritter sport! 😛

 4. Älskar Ritter! Synd att de är så dyra i Sverige och att här bara finns ett fåtal sorter. Jag brukar bunkra när jag är i Tyskland (kostar 79 cent för 100-grammare och 2€ för en 250grams på Rewe). Alpenmilch är min absoluta favorit, men kokos är också god, och knusperflakes, ganze Mandel, Keks + Nuss och sen är de laktosfria varianterna helt okej också. Brukar köpa ett paket med flera olika små choklad, så hittar man alltid något gott. Alpenmilch hittar man oftast på Lidl i Sverige, annars kan ÖoB också ha lite olika sorter i sitt utbud.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *