Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

SIA Berte Kladdkakeglass

Nu, sent om sider, så har jag tagit mig i kragen och smakat SIA Berte Kladdkaka, en glass som vi skrivit om ett antal gånger förut.

”Fyllig chokladgräddglass med sega kladdkakebitar, mörk kolasås och kanderade pecannötter.”

Det första som slår mig är att förpackningen är alldeles mjuk och jag får för mig att min frys gått sönder och glassen smält. Kontrollerar frysen och nej, den är okej, allt annat är superdupermegafryst. Så glassen är alltså så mjuk även i -20-gradigt tillstånd, vilket är ett stort plus – vem hatar inte att man måste vänta typ en kvart innan man kan äta Ben & Jerry’s?

Glassen är otroligt krämig, det känns att den är gjord på riktig grädde. Den är så len, så len.

Men smaken. Det här kallas ”kladdkakeglass” och visst att kladdkaka kan vara lite kola-aktig och visst att det står på förpackningen att den innehåller kolasås, men det här är way too much. Glassen smakar enbart kola vilket också innebär att den är jättesöt. De få och små kladdkakebitar jag får är dessutom helt smaklösa.

Nej, detta var tyvärr en rätt stor besvikelse för min del, då jag inte är ett stort fan av kolasmak. Gillar du det däremot, kanske det dock är en stor hit! Så jag vill inte avskräcka någon. Vänta er dock inte att den ska smaka kladdkaka, för det gör den inte.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *