Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Lindt Excellence Mild 85%

Denna snubblade jag över i mataffären senast. Tror vi helt har missat att Lindt lanserat två nya choklader som ska vara milda? Finns i 70% och 85% och jag var såklart tvungen att prova! Lotten föll på 85%.

Så här skriver Lindt själva om denna:

”En härligt len, mild och aromatisk chokladupplevelse för alla som älskar mörk choklad, med en lenare och mildare ton och mindre syra och bitterhet.

Mild 85% är skapad av ett noggrant urval av milda kvalitetsbönor och en lång och finklänslig conchningsprocess. Finaste Bourbon vanilj rundar av smakupplevelsen.

Den tunna formen erbjuder en extra långvarig och njutningsfull chokladupplevelse!”

And well. Ärligt talat kände jag till en början inte en markant skillnad. Innehållsförteckningen är identisk med den vanliga 85%-iga chokladen.

Efter ett tag beslutar jag mig för att jag nog tycker att den smakar lite… mindre än den vanliga. Det vill säga att den är lika bitter, men bitterheten är mindre stark. I övrigt – väldigt lik. Jag tror inte att den som tycker att vanliga 85%-iga är för bitter skulle tycka att Mild 85% är så mycket bättre – till dem skulle jag nog istället rekommendera Marabou Premium, som jag upplever som mycket sötare. Men visst, Lindt Excellence Mild 85% är en helt okej choklad.

« »

1 kommentar till “Lindt Excellence Mild 85%

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *