Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Ica Mörk Choklad med karamelliserade kakaonibs och tryffel

Snubblade över denna på Ica. Har inte sett den förut, har bara sett Ica Selection-chokladerna (recension av tranbär här)? När kom denna ut?

I vilket fall. Mörk choklad med chokladfyllning är ju liksom, hur frikkin’ gott som helst. Och för 23,50 är det värt ett försök!

När jag såg på baksidan att det var 43 g sockerarter av 100 g så tänkte jag ungefär ”hjälp”! Det här skulle ju ändå vara mörk choklad. Vid en snabb googling så hittar man inte så mycket förutom en total sågning som Journal Chocolat gjort på sin Facebook wall (22 maj 2012). Nu är ju Journal Chocolat en tidning för riktiga finsmakare, men vi på Chokladbloggen tycker om att vända oss mot en större massa . Så jag tänker säga så här:

Jag förstår att chokladkännare inte anser denna vara en riktig choklad. Det är knappast högkvalitativa bönor, och framför allt – det här var vad jag personligen ogillade – var den extremt sötsliskig (annat vore väl konstigt med 43% socker). Detta resulterar i att man inte riktigt vill äta mer än 1-2 rutor – på gott och ont.

Men jag skulle ändå säga att det är gott. Ungefär som att godis är gott.  Den är krämig och söt och god. Sammanfattningsvis skulle jag vilja säga att denna chokladkaka snarare tillfredsställer ett godis-sug än ett choklad-sug, vilket kan vara bra att känna till.
Men om man vill tillfredsställa ett godissug med choklad – go for it!

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *