Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Choklad minskar risken för stroke med 20% enligt nya rön!

För ett par dagar sedan skrevs i Dagens Nyheter om resultaten från en stor svensk studie om chokladens effekt på risken att få stroke (hjärnblödning eller hjärninfarkt). Resultaten i studien, som gjorts på 37 000 män i åldrarna 49-75, visar på att det är 20% mindre risk att få stroke om man äter en ruta choklad om dagen, eller ungefär en halv chokladkaka i veckan (antar att de menar en halv 100-grammare här). Det har inte kunnat påvisas att det spelar någon roll om man äter lite choklad varje dag, eller hela ”ransonen” en gång i veckan.

Man har inte studerat skillnaderna mellan ljus eller mörk choklad, men sannolikt har en stor del av deltagarna i studien ätit ljus choklad och fått samma effekt. Så även ljusare choklad ger hälsoeffekter!

Goda nyheter som alltid för chokladälskaren 🙂

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *