Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chokladbollar Del 2: Espresso House

Såg just att Elena nyligen postat inlägg om vad hon anser vara Stockholms bästa chokladboll, vilket är lite roligt eftersom jag jättelänge tänkt att jag ska skriva och berätta om de chokladbollar jag ätit på sistone. Men, ni vet vad de säger, stora tänkare tänker lika. Nåväl.

Som av en slump så har det blivit mycket chokladbollar när jag fikat på sistone. På något sätt tycker jag att chokladbollar är lite fikatabu, det är i alla fall ingen av mina kompisar (förutom Elena) som väljer dem, utan man väljer alla möjliga konstiga bakelser istället. Konstigt. Nåväl…

Åt nedan chokladboll på Espresso House. Den är smaksatt med vanilj och kaffe, doppad i choklad och rullad i kokos.

Denna får höga betyg av mig! Ett extra plus för chokladdoppet som gav en extra karaktär både i form av djupare chokladsmak och krispig konstistens. Ett tag trodde jag faktiskt att det var chokladcrisp i bollen, men det visade sig vara chokladdoppningen. Vidare var den krämig utan att vara smörig, söt utan att vara för söt – en hit helt enkelt!

Nu vet jag dock inte i vilken grad bakelser är identiska mellan olika caféer i kedjan men jag har fått för mig att det mesta tillverkas centralt?

Ps. Det följer en Del 3 imorgon! Så stay tuned!

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *