Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Triumf Delicatobollglass

Plötsligt händer det! Var på min lokala ICA, skulle köpa lite kvällsgott, och får syn på inget mindre än Delicatobollsglassen. Trodde inte mina ögon, typ. Den finns alltså på riktigt! Självklart blev det ett köp.

Vi har ju skrivit om den rätt många gånger, och undrat hur den kan tänkas smaka. Jag har nog varit lite skeptisk, för när det låter för bra för att vara sant, då är det oftast det. Men icke!

Den var dock inte riktigt som jag väntat mig, jag hade felaktigt trott att hela glassen skulle smaka chokladboll. Men om man läser beskrivningen, ”Mockagräddglass med Delicatobollbitar och kakaosås”, så inser man ju att så inte är fallet. Jag hade nog dock varit ännu mer skeptisk om jag faktiskt läst beskrivningen, eftersom jag inte gillar kaffeglass (eller islatte, eller kallt kaffe över huvud taget…).

Jag blev väldigt positivt överraskad av den här glassen. Det var den hittills enda kaffe-/moccaglass jag tyckt om. Till detta serveras stora delicatobollsbitar och chokladsås. Du får verkligen delicatobolls-smaksn, och den passar fantastiskt bra som glass! Dessutom är glassen sådär fantastiskt mjuk och krämig (inte stenhård som B&J tenderar att vara). Den här får helt klart tummen upp från min sida, och den kommer antagligen att bli en favorit här hemma! Relativt billig var den också, tror den gick runt på trettionågonting kronor (= billigare än de vanliga ”fancy” glassorterna).

Rekommenderas definitivt!


Det sa bara slurp!

« »

2 kommentarer till “Triumf Delicatobollglass

  1. Varför den är mjuk beror på att innehållsförteckningen, till skillnad mot Ben och Jerry’s, innehåller massa onödigt som definitivt INTE ska vara i riktig glass.

    Skrämmande läsning:

    Skummjölk, grädde 23%, Delicatobollsbitar 9% [socker, havregryn, vegetabiliskt fett, kakaopulver, vatten, kokos, glukossirap, salt, färgämne (sockerkulör), emulgeringsmedel (E471, E322/sojalecitin), aromämnen (vanillin, mocka)], glukos-fruktossirap, socker, skummjölkspulver, chokorippel 4% [socker, vatten, glukossirap, kondenserad mjölk, härdat vegetabiliskt fett, kakao, smör, salt, förtjockningsmedel (karragenan), surhetsreglerande medel (natriumcitrater), emulgeringsmedel (E471), arom], vegetabiliskt emulgeringsmedel (mon- och diglycerider av fettsyror), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl, karragenan), arom, färgämne (sockerkulör).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *