Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Juliga chokladpraliner från Jolla Del 1

Jolla hade jag faktiskt aldrig hört talas om tidigare, men pojkvännen fick med sig en ask hem från jobbet med julpraliner. Den innehöll fyra olika sorters praliner: Baileys-tryffel, glögg-tryffel, pepparkakatryffel och 68%-ig mörk chokladtryffel. Himla roligt med praliner med lite jultema, det torde vara ganska vanligt men jag tycker inte man brukar stöta på det så ofta? Här följer i alla fall recension av de första två (resten kommer i ett senare inlägg).


68%-ig mörk chokladtryffel: Riktigt, riktigt god. Krämig, bitter, men inte för bitter, bra och tydlig chokladsmak. Kan ha varit en av de bättre mörk-chokladtryfflarna jag ätit. Rekommenderas!
Baileys-tryffel: Som vi har filosoferat över tidigare är alkoholtryfflar, och kanske särskilt Baileystryfflar, supertrendigt just nu. Jag gillar ju baileys, så detta borde vara en hit. Och visst, det är helt klart gott. Men inte sådär supergott som jag hade hoppats på. Tycker att spritsmaken tar över lite. Men ändå smakvärd!

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *