Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Recension Chokladspelet Gusto

Igår spelade vi som sagt Chokladspelet Gusto. Spelet är till stor del ett frågesportspel där alla ska svara på frågor och man får gå framåt om man har rätt. Detta varvas med lite smakprovningar och i slutet ett blindtest. Sen vinner den som har svarat rätt på flest frågor i kombination med att ha haft bra med rätt på blindtestet.
killdumps

Fyra olika choklader testas under spelet. Vi hade Dolphin Rosépeppar, Anthon Berg Rich Dark 72%, Michel Cluizel Plantation ”Conception” och Valrhona Manjari (som för övrigt nog är en av mina favoritchoklader). Det följer med ett ”inköpskort” med förslag på vilka choklader man kan ha i varje kategori.

Provningsdelarna är ganska ambitiösa och kräver nog sin chokladnörd för att vara underhållande. Men det är ju inget som säger att man måste fylla i de väldigt seriösa provningskorten.

I övrigt är det som sagt ett frågesportspel, och jag tycker nog att frågorna ligger på en lagom nivå. Jag tyckte det var riktigt roligt eftersom jag insåg hur mycket jag egentligen kan om choklad 🙂 Och även om man inte är en riktig chokladfantast så kan man i alla fall några av frågorna. Jag vill också ge ett jättestort plus till spelupplägget som går ut på att alla besvarar varje fråga. Något jag vanligtvis hatar med frågesportspel är det här att man får olika frågor och då ska man 1) sitta och vänta när det är alla andras tur 2) bli frustrerad när de andra får lätta frågor och man själv får svåra. Men här är alla delaktiga konstant, vilket jag tycker är mycket bättre.

Summa summarum, jag tycker att det här är ett bra spel, dock måste man nog ”make a thing” out of it, bjuda hem en del vänner, ta fram lite vin eller något annat lämpligt, och så är det ju en del förberedelser. Det är liksom inget som man bara plockar fram när man är lite uttråkad.

Någon tyckte visst att whiskey var lämpligt att dricka till. (Obs, det var inte jag.)

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *