Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Årets första glass!

Var på date med kollegan igår och blev bjuden på glass och allt! Tänk! Passade då på att smaka nya daimen, jag ääälskade ju förra årets päronsmak. Tycker nog fortfarande att den är godare än jordgubbssmaken. Jordgubb kan lätt få en artificiell smak, vilket har hänt här. Men annars en toppen sommarglass 😀

« »

7 kommentarer till “Årets första glass!

 1. Har ni sett de nya Loka-smakerna? Jag föreslår nämligen att ni skall testa den nya smaken ”Chocolate Shake”, som enligt mitt tycke var förvånansvärt god, såvida ni ej redan har smakat den. Jag blev förvånad då de på något sätt t.o.m. har lyckats få med en krämig smak i det chokladiga, fast det är kolsyrat vatten vi talar om. Jag tycker att den var riktigt god, trots att jag tycker att smaken låter riktigt äcklig. 😉

 2. Har en fråga:
  Vilken av den mörka chokladen rekommenderar du och som är nyttigast?
  Tacksam för svar.

  btw…Finns liteo lika åsikter där med att man ska ha mer kakaohalt eller minder men då kanske den med mest är mer socker i osv. Vilken rekommenderar du med andra ord

  1. Svår fråga 🙂 Det beror ju också på vad man menar med nyttigast. Om man vill ha mest antioxidanter eller om nyttigt = så lite socker som möjligt. Jag har dock aldrig hört någon argumentera för att det skulle vara nyttigare med lägre kakaohalt än med hög? Jag skulle nog främst kolla på kakaohalten, sockerinnehållet och vad det finns för tillsatser. För att själva kakaon är (som jag har förstått det) den nyttiga biten i choklad. Socker är inte jättenyttigt. Och tillsatser vet man aldrig riktigt vad det innebär 😛 samt att det brukar vara ett tecken på fulchoklad ^^

   Om jag vill vara nyttig köper jag någon mörkare chokladkaka typ 86%. Sedan är jag inte jättenyttig av mig utan kan lika gärna smälla i mig en Marabou mjölkchoklad ^^

 3. Jag tror att Chocolate Shake-Lokan finns att köpa i de flesta Pressbyråer. Jag har även sett den på Willys här i Linköping. Och jag var som sagt också skeptisk till smaken innan jag testade. 😉 Det skulle vara intressant att höra vad ni tycker. Men visst, man kan ju inte jämföra den med riktig choklad eller en riktigt chokladmilkshake… 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *