Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Manneken Pis Chocolatier Roi D’or Premium

Pojkvännen kom just hem från Chokladens Förlovade Land, Belgien. Hur det kommer sig att det var han som åkte dit och inte jag, det är en fråga som jag ställer mig varje dag 😛 I vilket fall hade han med sig en hög choklad hem som jag får äta av 🙂

Den första var en box med blandade praliner från Manneken Pis Chocolatier. Det finns lite begränsat med information om dem på internet, men tydligen är det en väldigt känd konfektyrshop som vissa anser gränsar lite till turistig (ref). Inte gör det mig något 🙂


Pralinerna var av blandade smaker, bl a citron, nåt kola-aktigt, nån likörpralin, etc. Det jag gillade var att smaksättningarna inte var alltför påträngande, utan ganska diskreta. Vi har ju haft lite blandade åsikter till just choklad med citron, vi gillade Lindor-kulorna med vit choklad och citron men ex Marabou Premium med citron gillade vi inte alls (hittar inte inlägget just nu). Men när smaken är diskret brukar det funka bättre. Dessutom var det trevligt eftersom det inte följde med någon broschyr över vilka praliner som smakar vad – så man visste inte riktigt vad man skulle vänta sig när man stoppade in den i munnen, haha 😛

I vilket fall, om jag själv besöker Bryssel någon gång blir det definitivt en tripp till Manneken Pis 🙂

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *