Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Trendspaning på Chokladfestivalen 2014

Det finns ju såklart klassiker som alltid består, men varje höst brukar man kunna se lite trender i vilka chokladsmaker som gäller på Chokladfestivalen. I år identifierade vi tre stycken trender:

1. Äpple


Denna fanns som ni ser i ett par olika varianter, både enbart äpple, äpple och calvados, och  äpple och kanel för att nämna några. Vi smakade först en tryffel med äpple och kanel från Bräutigams som var sisådär, och blev rätt skeptiska till trenden. Sedan smakade vi en annan tryffel med enbart äpple från ett annat märke, den var mycket godare. Konstigt egentligen, för jag är annars en riktigt stor sucker för kanel och choklad. Men äpple, kanel och choklad kanske blev för mycket av det goda?

2. Saffran 

Även saffran var en genomgående trend som vi såg i ett antal olika konstellationer. Jag prövade den översta med saffran och apelsin, mycket gott och framförallt mycket juligt! Saffran gör pralinen väldigt säsongsbetonad eftersom vi har så djupt inrotat att man äter lussebullar på jul.

3. Sprit

Det har ju varit poppis ett tag med olika sorters likörer, whiskey eller rom, men i år såg vi även väldigt mycket sprit – vodka och gin. Jag smakade ingen och är lite skeptisk, men den som lever får se!

« »

2 kommentarer till “Trendspaning på Chokladfestivalen 2014

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *