Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

När det inte blir som man tänkt sig

Förra gången vi bloggade om ett misslyckat bakförsök (nej jag tänker inte länka) (okej då här är länken) så fick vi positiva reaktioner på att vi ändå delade med oss, så jag tänkte att vi gör en favorit i repris.

Jag har bakat chokladsnittar typ en miljard gånger. Jag har, så sent som i juni, bakat chokladsnittar och vunnit en baktävling på jobbet med dem. Så jag tänkte att, chokladsnittar är ju typ mitt paradbak, så det måste jag ju dela med mig av.

Tyvärr hade jag inte tillgång till receptet som jag brukar använda (det är från en bok hemma hos mina föräldrar).Äsch, tänkte jag, jag googlar fram ett! Hur jäkla stor skillnad kan det vara, liksom.

Ehrm.

Problem nr 1: De blev inte hårda, över huvud taget. De är liksom mjuka småkakor.
Problem nr 2: De smakar mjöl.

Och jag vet inte varför. Jag får ta och jämföra receptet jag brukar använda med det som jag använde (detta från Tasteline). Nu när jag läser kommentarerna kunde man ju anat att det skulle misslyckas.

Jag får helt enkelt göra ett omtag på denna och återkomma till er med det riktiga receptet. Tills vidare kan ni få se några bilder på kakorna, för de blev i alla fall ganska fina…

Ps. Jag lurade just i pojkvännen några kakor. ”Du överdriver, det är säkert jättegott”, sade han innan han smakade. Efter att han smakade har han inte sagt ett pip. Ds.


« »

1 kommentar till “När det inte blir som man tänkt sig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *