Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Fika på Chokladfabriken

För ett tag sedan hade jag och Elena vägarna förbi Chokladfabriken och då passade vi såklart på att ta en fika som sig bör. Jag tog en varm choklad och två praliner och Elena tog en bakelse.

Vid beställningen av den varma chokladen fick jag frågan ”ljus, mellan eller mörk” och jag tog då ”mellan”. Den var krämig, gräddig och supergod. Den enda haken var att den inte kändes helt slät, det kändes som att chokladen inte riktigt var upplöst?

Sedan tog jag två praliner: Röda Vinbär och Valnöt/Muskot, där den sistnämnda var någon säsongsspecial. Båda var goda på sitt sätt; bärpralinen var fräsch och somrig medans Valnöt/Muskot kändes mer höstig. Kul när pralinerna följer säsongen tycker jag, det känns liksom konstigt att sitta och äta jordgubbspraliner mitt i höstrusket tycker jag!

Elena tog en bakelse med hallon och chokladmousse som var superfräsch. Jag älskar kombinationen choklad och hallon, den påminner mig alltid om den gamla Hemglass-glassen Pralin (som tyvärr inte finns längre :() som vi alltid köpte när jag var liten. Hallon tycker jag dessutom överlever långt in på hösten i mycket högre grad än jordgubb, den känns inte riktigt sommarrelaterad.« »

1 kommentar till “Fika på Chokladfabriken

  1. Å ni måste gå till Chokladfabriken på Drottninggatan, där har de 17 olika smaker på varm choklad att välja på!
    Va roligt att du också gillade Pralin! Jag är ingen glassmänniska men just den tyckte jag väldigt mycket om. Härligt mörkt skal av mörk choklad och så doppad i strössel.
    Varför tas dom goda bort..?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *