Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chokladfondant på Tapas & Food

Vill tipsa om en restaurang som ligger nära där jag bor (i fyra dagar till… sen får jag hitta ett nytt stammisställe :(). Det är en tapasresturang som är väldigt ”undercover”, det vill säga ligger på ett litet udda område som inte direkt är ett promenadstråk. Finns visserligen en hel del bostäder, kontor och ett hotell i närheten men jag tycker ändå att det är en ovanligt fancy resturang för området. Kanske därför det har blivit ett stammisställe när vi vill fira någonting men inte orkar åka in till stan, eller när man bara har haft en pissig dag och behöver lite sangria.

Tapasen är bra, sangrian likaså, men det som gör den här restaurangen till en fullpoängare är att den till skillnad från de flesta andra tapasresturanger har efterrätter som är riktiga fullpoängare. Jag kan ju i och för sig inte tala för de andra efterrätterna eftersom jag aldrig testat dem, men denna chokladfondant är i alla fall helt fantastisk. Det är lite lurigt för de kallar den inte chokladfondant i menyn, utan rätt och slätt ”chokladbakelse”. Men det är alltså denna fantastiska skapelse, med lite vaniljglass.

Fondanten är alltid sådär perfekt gräddad att det rinner ut när man tar en sked, glassen är det perfekta komplementet, atmosfären är sådär hemtrevlig men det känns ändå lyxigt. I löv it!

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *