Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Les Cookies de La Mere Poulard Chocolat

La Mere Poulard grundades år 1888 i Frankrike av Madam Poulard och idag säljs kakorna i diverse smaker i diverse delikatessbutiker. Jag fick en burk i födelsedagspresent förra året i smaken ”Chocolate” som enligt lite googlande ska vara en double chocolate chip-kaka. Vet inte riktigt vad det är för skillnad på ”double chocolate chip” och ”chocolate chip”? Att det är dubbelt så mycket chocolate chips? Eller att det både är choklad i själva kakan och i chocolate chipsen i smaken double chocolate chip? Någon som kan upplysa en stackars ovetande chokladbloggare? 🙂

Burken är som ni ser to die for och åker raka vägen in i min burk-samling!

Kakorna är som ni ser chokladkakor med chokladbitar, fast utan att egentligen smaka så himla mycket choklad om jag ska vara helt ärlig. Det är någonting med formatet småkakor som gör att chokladen inte kommer riktigt till sin rätt. Alltså, det är absolut inget fel på dem, de är goda, men de stillar inte ett chokladbehov. Jag hade lika gärna kunnat äta vilka småkakor som helst. (Jag älskar även småkakor, utöver choklad och fina burkar.)

Så, om jag ska sammanfatta mitt omdöme…
God småkaka: 3 poäng (av 5)
Fin ask: 1 bonuspoäng
Smakar inte så mycket choklad: 1 minuspoäng
Summa summarum: 3 av 5 poäng!

Någon annan som smakat dessa kakor i denna eller någon annan smak? Håller ni med?

« »

1 kommentar till “Les Cookies de La Mere Poulard Chocolat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *