Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Bloggen fyller 7 år!

Vad är det för dag idag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Chokladbloggens födelsedag hurra hurra HURRA!

Vi firar med att i sedvanlig ordning äta choklad, men även med att minnas tillbaka till våra topp 5 chokladmoments som förevigats i bloggen! (Vi hade tänkt att köra topp 3… men kunde inte bestämma oss…)

Christinas lista

I någon slags ranking. Vi börjar med en hedersam femteplats! (Plats 5 av typ 1000 är ju faktiskt väldigt bra…)

5. Ekorrens ekologiska kexchoklad. En otippad utmanare till den vanliga kexchokladen som nog tagit lärdom av berättelsen om David och Goliat. Det är de små detaljerna som gör det! Den här klår Cloettas vanliga kexchoklad med hästlängder. (Och då tycker jag ändå väldigt mycket om den vanliga kexchokladen…)

4. Dessa kladdkakemuffins med seg chokladkräm som jag gjorde år 2008 (bloggens första år!). SÅ GODA! Man kan verkligen fråga sig varför jag inte har bakat dem igen.

3. Chokladfabriken gör en ju sällan besviken och dessa praliner med passionsfruktssmak just därifrån är nog en av mina favoriter. Älskar chokladfabrikens höga kvalitetschoklad, älskar choklad med passionsfruktssmak, vilket hantverk, vilken jäkla smak, vilken eufori!

2. Chocolate Thunder from Down Under. En efterrätt på resturangkedjan Outback (som tyvärr inte finns i Sverige… ännu). Kan knappt titta på inlägget utan att börja dregla.

och vinnaren är…

1. Tre tryfflar från Gateau! Vanliga jäkla tryfflar i smakerna vit choklad, mjölkchoklad och mörk choklad. Så enkelt! Om man har tillräckligt hög kvalitet i sina råvaror och hantverket så behövs ingen smaksättning. Vann dem på ett jobbevent pga att poängen summerades fel och hann äta upp dem innan det påkoms… tihi

Elenas lista

Jag kör endast topp 3 till skillnad från kollegan. Men dessa 3 är verkligen några av det bästa jag ätit i chokladväg, någonsin. Och jag äter mycket choklad.

Utan innebördes ordning.

– Macaronsen på Harrods. Stora, fantastiska macarons. Troligtvis de bästa jag ätit so far. Åk till London, gå in på Harrods och köp. Nu.

Den bästa kladdkakan i stan. Krispig yta och superkladdig inuti. Serveras på café Fåtöljen som finns bl a på Slussen i Stockholm. Funderar ibland på att beställa en hel kaka och ta med den hem och leva på den.

Den bästa chokladbollen. Köper de varje år på Chokladfestivalen i Stockholm, de finns på RC Chocolat, som för nuvarande endast har butik i Sigtuna. Men fortfarande bäst i stan.

« »

3 kommentarer till “Bloggen fyller 7 år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *